esnur54 Bebeğiniz uyuması gereken saatte uyudu ama 10 dk sonra uyandı, tekrar uyutmaya çalıştınız uyumadı. Bu durumda ne yapıyorsunuz? Bir sonraki uykuya kadar uyanık mı tutuyorsunuz yoksa uzun süre de olsa uyutmaya mı çalışıyorsunuz?
Hiilyuss esnur54 eğer uyumuyorsa kaldırıyorum. Uyutmaya calıstıkca ben sinirleniyorum o uyumadıkca cıldırıyor cünkü😂
bloommom esnur54 eğer ilk 10 dk içinde uyumuyorsa kaldırıyorum diğer uykusuna kadar da öyle huysuz oluyor
Pamukhanim_ esnur54 eğer hemen 10 dakika içinde uyandıysa diğer uyku saatini bekliyorum zaten o saat gelmeden 2 saat içinde kendisi uyumak istiyor
emos2227 Bu şekilde kısa sürede uyanıyorsa mutlaka denemenizi tavsiye ederim yarım saat daha .. Bebek destek isteyerek dönmek isteyebilir ..
betamom Açıkcası duruma göre değişiyor. Denediğimde geri dönmesi 40 dk yı bulabiliyor vr inanılmaz yıpranıyorum. O yüzden cogu zaman bakıyorum ayılır gibi olduysa kaldırıyorum. Ama bu sefer illa 2 saat bekletmiyorum. Huysuzluk başlayınca biraz daha bekleyip deniyorum. Çünkü bu aralar diş agrısı daha baskın durumda rahat vermiyor
esnur54 betamom Benimde bazen öyle oluyor onun için ne yapacağımı bilemedim fikrinizi alayım dedim. Benim ki henüz yeni 1 aylık oldu
MervEslinArden esnur54 Uykuya geçiş sonrası 10 dk’lık uykular şekerleme tam sayılmasada çocuğun ayına göre değişkenlik gösterir. İlk 10 dk da uyuduğu derinlik önemli. Derin dalmışsa tekrar uykuya geçsin diye çabalamam. Zaten geçmez. Ama yarı uyku hali var kıpır kıpır bir 10 dk ise uyutma şeklim nasılsa o şekilde denerim. İlk kızımda aşırı aşırı yoruldum bu uyku düzeni saati olayına oğlumda çok araştırıp deneyimleyip ilerliyorum şükür
esnur54 MervEslinArden uykuya dalıyor yatağına koyuyorum 10 dk sonra uyanıyor. Beşikte biraz pış pış ile sallıyorum tekrar uykuya geçmiyorsa alıyorum tekrar kucağıma tekrar uyutmayı denesem bu sefer 40dk 1 saati buluyor ondan ne yapacağımı bilemedim
betamom esnur54 uyaram olarak nelere maruz kalıyr tam olarak ? Çok fazla ışık ? Ses ? Oyuncak ? Tummy time kartları? Müzik vs… o dönemlerde mi daha sonramı ne ben bunlara başlamıstım yavastan meğerse cocuga fazla gelmiş. Sadece kendi sesimiz ve temasımız her şeyden daha kıymetliymiş o yüzden her şeyi bırakmıatım uyanıklık sürelerine dikkat etmiştim öyle olunca çözülmüştü. Ama bence 10 dk sonra uyumazsa yine 2 saat bekletmeyin ki sizin için maks 1 saat filan olması lazım. Ben chat gptye yazıyorum saat saat ve ruh halini onun yönlendirdiği gibi yapıyorum işib içinden cıkamazsam. Öneririrm
MervEslinArden esnur54 Yok döngüyü bozar seni yorar. Uyandı pış pış süresi max 10 dk olmalı uykuya geçmiyorsa o uyuduğu 10 dk yı şekerleme saymalı ve en erken 1 saat 45 dk sonra tekrar uykuya geçişi olmalı
eymenku esnur54 günden güne değişiyor bazen sonraki uyku saati ne kadar full enerji takılıyor bazen de yarım saat sonra mızmızlanıyor yeniden uyutmaya çalışıyorum
esnur54 betamom çok fazla uyarana maruz kalmıyor ama tekrar uyutmaya çalışırsam da bazen 1 saati buluyor bazen kucağımda ne kadar uyuklarsa o oluyor