mnakrkt Merhaba kahvaltıyı ne zaman başladınız acaba biz üç gün yoğurt iki gün kabak artmut ve kayısı püresi yedik avokdayı dün yedik biraz ne zaman başlamalıyız açana 5ay20 günlük
bilgedm mnakrkt Daha hiç sebze tattırmamışsınız ki. Ben şimdiye kadar havuç, kabak, patates, avokado, kapya biber, bezelye, taze fasulye, soğan(çorba içinde) denedim. Meyve ağırlıklı değil sebze ağırlıklı giderseniz daha iyi olur.
mnakrkt organikirmik sebzeden kastınız ne peki avakoda verip birde havuç vericem patates falanda mı denyiycez çok sıkıcı böylede ya çocuğun tadıdamağknda kalıyo
organikirmik mnakrkt mevsimine göre denetebilirsiniz hala mevsimi mi bilmiyorum taze fasulye semizotu vs. Olabildiğince farklı şey denetmek, tadına alıştırmak amaç zaten tadı niye damağında kalsın :)
mnakrkt bilgedm her gün birini mi denediniz yoksa üç gün mü çok boş geliyor bana bu üç gün şeyi ya niyeyse
bilgedm mnakrkt Alerjik gıdalarda 3 gün kuralı uygulıycaz biz onun dışında her gün 1 yemek kaşığı ile gidiyoruz. Zaten siz de yoğurt dışında 3 gün kuralı uygulamamışsınız. Aynı anda 2 yeni şey denememeye dikkat ediyorum. Mesela soğan deneyeceğim zaman önceden denediği sebzelerin içine katıp çorba yaptım. Bunu tel şehriye, irmik vs için de bu şekilde uyguladım.
mnakrkt organikirmik yiyor yani ya vermeyi bırakınca ağlıyo yemek istiyor o yüzden tadı damağında kalıyor gibi hissediyorum 😀
mnakrkt bilgedm soğanı blendırdan mı geçirdiniz yani şehriyeyi falan da mı geçirdiniz ilk çocuk tecrübesizlik var birazda bende
bilgedm mnakrkt Soğan ve diğer sebzeleri blenderden geçiriyorum çorba olması için ama şehriyeyi geçirmiyorum tabi. Benim de ilk çocuk bu arada. Doktorumuz nasıl ilerlememiz gerektiğini söylerse o şekilde ilerliyorum.
organikirmik mnakrkt yani hevesliyse birkaç kaşık daha verilebilir muhtemelen ne kadar veriyorsunuz şu an
mnakrkt organikirmik kendi ittirene kadar ağzından çıkarana kadar açıkçası tabi öyle aman aman çok fazla değil
mnakrkt bilgedm taze fasulye için 6 buçuk 7 ay diyorlar ama biz 6 ayın ilk haftasında denesek bir şey olur mu ki listemizde öyle yazıyor 15 gün erken başladık 6 değilde beş buçuk mesela doktor öyle hesapla dedi listeyi de 7. Ay da yazıyo sebzeler bezelye falan babada 6 buçuk ay denk geliyo buçuğu beklemeden yedirsem bir şey olurmu birde ayrıyetten birde peynir işini nasıl yaptınız tuzsuz organik labnelerden almayı düşünüyorum file marketlerde var siz nasıl yapıyorsunuz nerden temin ediyorsunuz
bilgedm mnakrkt Yani bizim doktorumuz mevsim sebzelerini sırayla verebilirsin dedi özellikle şunu verme bunu verme demedi. O yüzden ben hangi sebzeler varsa veriyorum. Fasulye ve bezelyeyi de verdim. Şu anda 5 ay 24 günlük benim bebeğim. Süt alerjisi olduğu için peynir yoğurt vs tatmadı şu anda. 6. Aya girdiğinde önce yayla çorbasıyla yoğurt deniycez. Bir şey olmazsa 3 gün yoğurt. 7. Aya kadar listemizde peynir yok.