Arkadaşlar merhaba. Oğlum 2. sınıfa geçti okullar açılalı 3 hafta oldu ama adapte olamıyor. Dersleri dinlemiyor öğretmenin yazdığı şeyleri deftere geçirmiyor. Yada öğretmen sınıfta çözmesi için test verdiğinde yada kitaptan bir sayfa yapmasını istediğin de yapmıyor bu yüzden hep uyarı alıyor öğretmenden. Niye yapmak istemiyorsun dediğimiz de başta anlamadım kafam karıştı diyor sonra da yapmak istemiyorum canım istemiyor diyor. Öğretmeni sorumluluk vermemişsiniz rahat bir çocuk diyor. Ödül sistemine geçtik yaparsan istediğin bir oyuncağını alırız gibi o gün yapıyor oyuncağa kavuşuyor ertesi gün hop aynı. Gerçekten çok yoruldum artık istediğin de yapabilen bir çocukken bu kadar isteksiz olması. Cezalar da veriyoruz konuşuyoruz da ama yok yapmak istemiyor. Ekran da yok hayatımız da sadece hafta sonu ama hani ekranı vermezsekte ceza olarak görmez o kadar bağımlı değil. Okuldan gelince dışarı çıkıp oynuyor kafa dağıtsın diye engellemiyorum sonuçta oyun oynamak en doğal hakkı. Artık korkuyorum çocuğum da kötü birşey mi var diye yada hepsini geçtim bir psikologa mı götürmeliyim lütfen tecrübeli anneler yazar mısınız ne yapmam lazım