Babyboysmother Kızlar şimdi instada bir videoya denk geldim. Kreşte çocukları uyuturlarken paylaşılmış. En az 30 çocuk geniş bir odada. Hızlandırılmış bir video sonunda hepsi uyuyor. Altına birisi yorum yazmış kreşte çocuklara uyku damlası veriyorlar. Kan testi verirseniz belli olur vs yazmışlar. Böyle bi durum olabilir mi gerçekten? Şimdiden bilgiler ediniyorum hep negatif şeyler üzerinde duruyorum. Yani kan testinde çıkarmı ki? Yani mümkün değil diyemem belki veren yerlerde vardır sonuçta bu gözler neler gördü?
elisaybars Babyboysmother artık hiçbir yere güvenemiycez çok korkuyor gözüm bir yanım gönder diyor bi şeyler öğrensin sosyalleşsin bir yanmda otursun dizinin dibinde diyorr ama nereye kadarr nereyee
aslhns Babyboysmother öğlen veriyorum ben yarım gün mis. Tam gün vermek istemiyorum eğitim şart evet zaten 1. Sınıfa başlayınca eğitim alacaklar. Anaokuluna da yarım gün veriyorum içime öyle siniyor.
MamaUygarVibes Babyboysmother valla yaparlar mı yaparlar, duysam şaşırmam ama umarım bunu yapıyorlarsa yapan kişilerin yüzü hiç bir zaman gülmez.
canmanayvesuyu Babyboysmother neler duyuyoruz doğruysa şaşırmam. Ben de mecbur vericem bi kaç seneye bebeğimi işe döneceğim için böyle şeyleri duydukça ruhum daralıyor
Babyboysmother elisaybars işte. Evde nereye kadar tutacağız. Eğitim şart. Bilemiyorum kime nasıl güveneceğiz dünya kadar para alıyorlar, keşke herkes sevdiği işi yapsa, yapabilse.
naznasel aslhns öğlen kaç saat veriyorsunuz benim kızımda 3 yaşına girince vermeyi düşünüyorum ben zaten sabahtan öğlene kadar çalışıyorum öğlen kaç ve kaç arası oluyor yada sabahtan öğlene kadar mı
Babyboysmother aslhns yarım gün iş bulmak çok zor. Artı çalışmazsam yarım günü fiyatı 15bin tam 25bin. E tek kişi çalışıncada zor oluyor. 4yaşını bekleyecem mecbur, yarım gün devlet anaokuluna gönderirim.
aslhns naznasel her anaokulunda oglencilik yok diye biliyorum ben devlete veriyorum yemekli hem de. Öğlen 13:00 akşam 18:00 Toplam 5 saat tam gün çalışsam belki mecbur verirdim ama onun dışında asla vermem tam gün içime sinmiyor.
naznasel aslhns bende tam gün çalışmıyorum öğlen 12,30 da bitiyor işim bende tam gün vermem öyle sosyalleşsin oyuncakları eğtimler öğrensin istiyorum
Babyboysmother MamaUygarVibes küçücük çocuklara nasıl kıyıyorlar asla anlam veremiyorum, hiç mi vicdanları sızlamıyor acaba. Gece nasıl kafasını yastığa rahat koyabiliyorlar. Gerçek olmasa zaten dile getirilmezdi diye düşünüyorum.
MamaUygarVibes Babyboysmother yani bildiğim bütün beddualari ediyorum o insanlara.. ve çoğu kreşte çocuklara kullanılan sevgi dili yok. Sürekli bağırarak, tehditle küçücük çocukları korkutuyorlar. Yani umarım en en kötü şeyler ile sınanırlar!
MamaUygarVibes canmanayvesuyu :( çok üzücü değil mi? Ben iki yıldır Uygar yanlış bisey yaptığında bile ses tonumu ayarlayıp o şekilde uyarıyorum asla bağıran, kötü şeyler söyleyen bir anne olmadım, olmamda ama tonla para verdiğin kreşte ve tek şart olarak “çocuğa sevgi gösterin yeter” denilen bir noktada çocuğa uyku ilacı verilme ihtimali yada bağırıp, çağırılıp sindirilmesi ihtimalleri bile insanın canını yakıyor. Bakıcıya versen tanıdığın biri degilse oyle sıkıntı..
Babyboysmother canmanayvesuyu Vicdansızlık. Minnacıklarya minnacık nasıl kıyabilir bir insan aklım almıyor, yani uyumuyorsa veya durmuyorsa al çocuğunu de dimi aileye. Sırf para için yapamicakları hiç bişey yok böyle mahlukların
Babyboysmother MamaUygarVibes çok kötü bir döneme denk geldi yavrucuklarımız. Allah korusun sağ salim büyüsünler. Öyle yapanlarada evlat nasip etmesin.
canmanayvesuyu MamaUygarVibes aynen kuzum ve travma kalabilir yani çocuklarda yazık günah değil mi 😞 o kadar para veriyorsun dediğin gibi bir de travmasını da geçtim fiziksel bir zararı da olabilir damlaların kim verecek bunun hesabını?
canmanayvesuyu Babyboysmother malesef 🥹 uyumuyorsa uyumayanları ayırsınlar oynatsınlar ya ayda 20-30 bin tl almayı biliyorlar
memetim Babyboysmother böyle bişeyin mümkün olduğunu sanmıyorum bütün sınıflarda kamera var ayrıca hiç bir kurum böyle bi riski göze almaz ya
Babyboysmother Bütün kreş videoların altında ben orda çalıştım, ben burda çalıştım, ben staj yaptım sakın kreşe vermeyin çocuklarınızı yazıyorlar, neler neler, kimisi bütün gün telefonda konuşuyormuş, kimisi bağırıyormuş, gelde etkilenme gelde sakin kal.