ondabundasundadir kızım etkinlik yapıyor esasen dehb dikkatsiz olmak yada aptal olmak değil zaten bilimsel araştırmalara göre dehbli insanlar çok daha zekiler Thomas Edison, Benjamin Franklin, Albert Einstein, Ernest Hemingway ve Dustin Hoffman Robin Williams, Jim Carrey, Will Smith, Whoopi Goldberg, Michael Jordan bunlar dehbli olan bildiğimiz tanıdığımız ünlüler bana da normal derlerdi annem hayır benim kızımın beyni farklı çalışıyor desede kimse kabul etmedi 20 yaşıma gelene kadar ilkokul ve ortaokul güzel geçti gayet uyumluydum ki dehb zaten uyumludur insan canlısı sempatik sevecen sadece çok konuşan yerinde duramayan bir çocuk yani ama lisenin 1. Yılı bittikten sonra her şey karışmaya başladı çünkü artık beynime çok fazla şey yüklenmişti ve o beyin artık 9 yaşında değildi lise 3 de okulu bıraktım zaten dünya genelinde kontrol altında tutulmayan 3 dehbli bireyden sadece 1 i liseden mezun olabiliyormuş 3 defa üniversite kazandım mimarlık, veterinerlik ikisini bıraktım ama şuan yazılım okuyorum bölümümü çok seviyorum doğru yönlendirme gerekiyormuş dehb tedavim başladıktan sonra terapilerle derken her şey yoluna girmeye başladı 22 yaşıma yeni girdim 3 yaşında kızım var birlikte bir sürecin içindeyiz dikkat etmen gereken konular bence kendi hayattımda da örnek verecek olursam dehbdeki maskeleme empati ve dürtüsellik maskeleme insanlar senin farklı olduğunu anlamasın diye otomatik olarak onun davranışlarını kodlama bunu beyin yapıyor sen yapmıyorsun yeni tanıştığın biri öğretmenin yada başka biri hemen davranışlarını onun seni kabul edip sevebileceği gibi programlıyorsun bu da dehbin teşhisini çok olumsuz etkiliyor tabi ki insana dehşet bir yorgunluk da veriyor, empati gereğinden fazla bağlanıyorsun herkese yardım etmek istiyorsun ve sonunda sen üzülüyorsun dürtüsellik ise dehbli bireylerin normal bireylere kıyasla bağımlılık oranları yüzde 64 daha fazla sigarada olabilir başka bir şey de Allah korusun fevri kararlar verme özellikle ergenlik zamanlarında fazla oluyor yetişkin olunca bir miktar düzeliyor ama çocukken de çok fazla stres anında kaçma isteği okuldan kaçma evden kaçma çok para harcama sabırsız olma vs