asyamihri öncelikle almak istediğiniz evi bulmalısınız.Evi bulduktan sonra tapuyla veya tapunun bi görseliyle bankaya gidip konut kredisi çekmek istediğinizi söylüyorsunuz bankadaki görevliler sizin bilgilerinizi alarak kontrollerine bakıyorlar.Başka krediniz var mı kredi kartı borcunuz var mı.yani eve giren maaşın %75 ini borç ödeyebilirsin diyor.(bu kısımdaki orandan emin değilim bu şekilde hatırlıyorum)Başka borcun çoksa kredi çıkmayabilir.Eğer maddi durumunda sıkıntı yoksa almak istediğiniz eve banka bi eksper gönderiyo.Eksper evi inceliyor diyorki bu ev 1 milyon eder banka sana o bir milyonu veriyor fazla olsada evin fiyatı vermiyor.Eksperin belirleyeceği fiyat önemli yani.buarada bu söylediklerim özel bankalar için geçerli.Devlet bankaları daha az bir tutar veriyordu değişti mi bilmiyorum.Ama genel olarak alacağınız eve eksper gider fiyatı o belirler özel bankalarda nekadar isterseniz okadar çıkma ihtimali yüksek.Biz ev alırken eşimin maaşı 18.500 dü kredi taksidimiz 18 bindi banka veremeyiz dedi taksitler ödendikten sonra geçiminizi sağlayacak para kalması gerekiyor dedi.Oyüzden benim maaşımı ortak gelir olarak gösterdik öyle verdiler krediyi.2,5 yıl oldu