HazalKeles Kızlar sağlık ocagındaki hekimim 4.aya girince eline ayva elma falan ver ağzına götürüp yemeyi öğrensin dedi ama cogu yerde bas bas bagırıyorlar ilk 6 ay birşey vermeyin diye siz ne düşünüyorsunuz ?
Balannesi HazalKeles Yani ayva herhalde verilecek en son sey olur belki diş kaşıma amacıyla verin diye söylemişlerdir😊
HaticeYlmazAydn HazalKeles Emiyorsa sizi bence de vermeyin.Tehlikeli geliyor bana. Dişleri içinse başında mutlaka durun ve gözünüzü ayırmayın. Sağlık ocağından çok ben doktorumu dinliyorum.
Balannesi HazalKeles Yani ayva herhalde verilecek en son sey olur belki diş kaşıma amacıyla verin diye söylemişlerdir😊
deletedmom4842 HazalKeles Boğazında kalma durumu olabilir görmeden siz koparıp yemeye çalışabilir haliyle bence verilmemeli şimdi havuç verin onun yerine hem emerek tadını alır hemde kopma gibi durum ama keza bana kalırsa hiçbir şey vermeyin daha 4 aylık
Alpgdd deletedmom4842 @Oglumveben Ben de diş kaşıma için havuç vereyim diyordum ama damakları ile koparıyorlarmış. Bizim gelin verme dedi. Yeğenim yapmış. Verirseniz de gözünüzü ayırmayın
Oglumveben Havuç verin bence elma ve ayva tehlikeli çünkü onlari emerken yumusatir ve dis etleri artik sertlesti parcasini koparip yutabilir. Hem zihinsel gelisimi icin de elinde havuç 🥕 olmasi iyi olur
Oglumveben Oglumveben vermekteki amac yemesi karnını doyurmasi degil zaten amacımız dislerini kaşıması elini ağzına götürmesi bilissel gelişmesi
OlgaArslan HazalKeles sadece anne sütü alıyosa vermeyin ki ayvadan bahsediyoruz. Biz 5-5.5 ayda tadıma başladık havuç vermiştim de onu bile ısırmıştı damakları çok sert olabilir ve çok tehlikeli başında durup göz ayırmamak gerek
Lolita HazalKeles benim düşüncem verilebilir sonuçta minik parca vermeyeceksiniz ki zaten ayva çok sert bir meyve biz bike yerken zorlanıyoruz.Gozetiminiz altında verebilirsiniz bişey olmaz...
OlgaArslan Alpgdd benim başıma geldi Allahtan fark ettim hemen ağzından çıkardım çok dikkatli olmak lazım
Alpgdd Ek gıdaya geçen anneler bebeklere ilkyardım konularına göz atmalılar. OlgaArslan geçmiş olsun.
Minikprenses Ben 2 gün önce sert yeşil elma sürdüm agzına sakinleşti azıcık emdi bıraktırdım sebze meyve filesi alın bence onla vermek daha güvenilir gibime geliyo 🥰