Arkadaşlar iyi akşamlar 1 haftadır beneğimin yüksek enfeksiyondan devlet hastanesinde ilk kez kalıyorum . Daha önce farklı şehirde ve özelde sağlık hizmeti aldım hep. Bu anlatacaklarım büyük sorunlar değil ama beni rahatsız ettiği için sohbet etmek istedim sizlerle.
1- Her gün sabah ve akşam farklı doktor sabah ve akşam farklı hemşire geliyor. Yani bir haftadır bir gördüğümü ikinci zar zor gördüm hep faeklı kişiler ve hep farklı kişilere her gün süreci-kullandığımız ilaçları vs anlatmak durumunda kalıyorum. Bu durum çok sinirlendirdi beni. Hepsi farklı bir taraftan bakıyor. Mesela biri diyor ateş düşürücü verelim biri ertesi gün bunu vermeseydiniz antibiyotik alıyor diyor falan filan. Hepsi farklı bir cümle kuruyor
2- Çok fazla ses var aşırı ses. Yani şuan saat 00.08 olmuş hemşireler müzik dinliyor, biri bir şey izliyor sesi kapımda sanki. Gündüz de böyle çok sesli müzik var.Tabii izleyebilir dinleyebilir ama burası hastane. Ve bu hep böyle. Bağırarak sesleniyorlar birbirlerine sanki dışardaymış ya da evdeymiş gibi çok ses yapıyorlar ve bu sağlıkla ilgili bi durumda değil hani sohbet ederken böyle. Ama hastalar var benim çocuğum sesten irkilip uyanıyor bir haftadır bu böyle ya. Çıkıp uyarsam iğne yaparken ilaç verirken bilenip bana çocuğuma sert davranırlar mı ki diye aklıma geliyor. Kapıyı açıp bakııyorım hani sesten rahatsız olduğumu anlasınlar diye ama hiç oralı değiller. Zaten asla uyuyamıyorum çocuğumun ateşi çıkıyor diye bari çocuk uyusun.
Bir soru sorduğumda umursamaz davranıyorlar anlıyorum yoruluyorlardır her mesleğin ayrı zorluğu vardır. Küçük bir ricada tersliyolar.
Mesela şuan yeni uyudu iğnesini uyanınca yapsanız 10 dk ya uyanır diyorum. Onu bekleyemem bişey olmaz deyip uykuda yaptı irkildi korktu çocuk. Hepsi böyle değil tabii dediğim gibi her gün değişiyorlar ama çoğu böyle. Ters ters konuşuyor ben bir ateş ölçmesine 163618 defa teşekkür ediyorum
Özelde kaldığımda gerçekten o kadar ilgili ve naziklerdi ki bu muamele de beni şaşırttı açıkçası.
Ay roman yazdım haa.