_Hera ben 3 gün kuralı şu verilmez bu verilmez diye sabırlı olamadım. pata küte daldım biraz dikkat ederekte ayrıca. yumurta beyazıda vermiştim. 2 aydır domateste veriyorum. baş hariç herşey yani.
biz hiç karışım yediremedik bebeğime hep öğürdü. sabahları bizimle serpme kahvaltı yapıyor. 7. ayından beri omlet pankek haşlanmış yumurta memenen illaki biri oluyor. yanında salatalık domates rendesi yapıp zeytinyağıyla veriyorum yada direkt eline veriyprum. dil peyniri çok seviyor onu direkt eline veriyprum. avokado falan başlarda çok versim ama şimdi denk geldikçe veriyorum. üzün falan yiyor kahvaltının bitiminde. haşlanmış yımurtayı tek başına sevmiyor labne ile biraz ezip veriyorum öyle yiyor. kafama göre tahin pekmez her gün vermiyprum ama 2 günde bir.
onun dışında başta akşam yemeği vermedim 8 ayına kadar. öğlenleri yulaf ezmesi pişirip bir meyveyle az yoğurt az labneyle veriyordum hala yaparım. irmikli vs çok yapmadım kabız oluyor benimki. sonra baktım entel dantel şeyler yapmaya benimde vaktim yok. normal yemek yaptım hep zeytin yağıyla pütürlü yiyor çünkü.
denediğiniz sebzelerle çorbalar
kırmızı biber dolması kabak dolması falan yaparım
bulgurlu kabak yemeği
bezelye patates ve havuçlu bazen kuzu kıymalı
taze fasulye domates soslu zeytinyağlı
gibi bir sürü yemek.
birde kızım kefiri çok seviyor. ya içirirdim o aylarda da yada kefirin içine biraz chia tohumu atıp bekletiyorum. şiştikten sonra içine istediğiniz meyveyi ezip veya püre şeklinde atarak yedirebilirsiniz. isterseniz yine yulaf ekleyebilirsiniz şişme esnasında.
kuzu pirzola daha 6 aylıkken verdik eline eme eme içmişti suyunu şimdi kopara kopara yiyor. tavuk haşlayıp eline veriyprum koparıp.