Sekerpare_ Kızlar neler yapıyorsunuz ben ilk defa yapıyorum böyle şeyler 😀dün menemen ve kahvaltı için köz patlıcan biber domatesli sos yaptım. Başka neler yapıyorsunuz 😀yağlı biber turşusu yapacağım sizlerden de öneri alabilirim
basak1336 Sekerpare_ marketten mantı aldım koydum yemek yapmayınca pratik oluyor 😂😂 hiç uğraşamam ya domatesle menemenle falan bu kadar boş vaktim yok olsa he belki 😂
Snp57asel Sekerpare_ ben menemenlik yaptım kesme makarna yaptım bi tarhana var onu da kaynanam yapacak bende ondan alacam o daha güzel yapıyor çünkü 🙂
karan3535 Sekerpare_ domates konservesi salçası biber salçası. Köz patlıcan köz kapya biber. Buzluğa attım Dolmalık biber kuruttum bamya kuruttum onun dışında kızartmalık biber attım buzluğa börülce attım haşlanmış mısır salatalar ve pizzalar için. Yaprak bastık bidona bebişe tarhana yaptım.Misafirlikte gül böreği sigara böreği kurabiye tarzı şeyler. Turşu da yapacaktım gözüm kesmedı kışın lahana dan yapıcam. Reçel yemediğimiz için yapmadım ama bu hafta bulursam mürdüm eriği kurutucam yada marmelat tarzı bişey yapıcam şekersiz
adakin Sekerpare_ sigara böreği sardım geçen gün eşim mühimmat hazır diye güldü 😂 sarımsak doğradım attım buzluğa. Buzlukta olmayınca soymaya üşeniyorum. Şişe domates yaptım büyük kavanozlara 10 tane turşu ev yapımı sevmiyoruz biz yapmadım mısır bezelye koydum hazırda alırım bitince onları napim😂 biber ve patlıcan közledim 9 aylık bebeyle bu kadar ancak. Bazlama yapıp koyacağımda gözüm kesmiyor 1 haftadır yarın yaparım diye erteliyorum
busrara12 basak1336 ben de sadece domatesi direkt olarak buzluğa attım başka bişey yok. Bı ömür böyle şeylerle uğraşıyoruz amaaaaannnnn boşversene 😂 Allah ne verdiyse onu yeriz.
esraezgioz Sigara böreği sarıp koyun mis gibi Yeşil ve kapya biber doğrayıp kaplara koyun atın buzluğa öyle kolaylık oluyo ki kışın biber çok pahalı oluyo çünkü
Sungerbob esraezgioz Kapya biberini yıkayıp bütün şekilde koysak olmaz mı doğramak mı gerek. Ben de hiç kışlık hazırlığı yapmadım da o yüzden soruyorum
TospikEmirr Sekerpare_ kapya biber , yeşil biber içini temizleyip poşetledim attım buzluğa , karnıyarık için patlıcan kızarttım . Konserve yapacam, yarın da kornişon turşu yapacam . Başka bişey yapmayı düşünmüyorum
cicekannesiii Sekerpare_ bamya ,taze fasulye,domates sosu,menemen,şakşuka kapya bıber tursusu, karnıyarık için patlıcan vekahvaltılık içln de domatesli soslu biber turşusu yaptım🥰Annemi bekliyorum 20 gun sonra yanıma gelınce içli kofte yapıcam buzluk için yeter🥰
yagmurpoyrazcan Sekerpare_ menemen ve turşumu kaynanam yaptı sağ olsun. Bende oğlum çok seviyor diye yeşil fasulye, bamya doğradım attım. Kapya biber ve köy biberi koydum. Mantı sıkıp attım. Koçanlı mısır da çok sever oğlum 10 tane falan da mısır attım. İçli köfte yaprak sarması da yapar atarım çalışıyorum ani misafir gelince bunlar iyi oluyor
goldengate Sekerpare_ manti icli kofte yaprak sarma yaptim Domates sosu yapicam,kv tursu yapacak bana
Sunam Sekerpare_ kayısı reçeli yaptım Konserve menemen Domates turşusu Geçen sene daha çok şey yaptım ya görümcemin düğünü engel şuan yoksa turşu kurabiye börek yapardım kaldı onlar
karan3535 1oglanannesi__ armut domates soyuyorsun 4 5 e bölüp kaynatıyorsun kaynayınca içine damak zevkine göre kayatuzı atıuorsun blender den çekiyorsun bunları yaparken kaynıyor olacak ocakta. Suyunu çekince kavanozlara dolduruyoruz yeni kapaklarla kapatıp ters ceviriyoruz. Doldururken hala ocak açık olacak yani soğumayacak sos ki vakumlasın bozulmasın. İstersen içine biber kavurup karıştırabilirsin herşey hazır olsun dersen yada soğan koyuyorsan yine kavurup karıştırabilirsin pişerken . Menemen yapıcağın zaman da tavaya dök ısınınca yumurta kır bu kadar. Ben bazılarını biberli bazılarını sade yapıyorum yemeklere vs de koyuyorum sosu çünkü
TospikEmirr 1oglanannesi__ kornişon salatalık alıp 5 litrelik su şişelerine koyacam üstüne kaya tuzu su ekliyoruz. Turşu kurma zamanı gelince açıp diğer turşu malzemeleriyle karıştırıyoruz . Geçen yıl annem bana yapmıştı ilk defa ben tek yapacam . Konserve de domates, biber , yeşil fasulye pişirip cam kavanozlara koyacam kışta açınca biraz daha pişirip öyle yiyoruz.