tahin ben yemediği şeyleri tekrar tekrar teklif ettim sonuç çoğu şeyi yemeye başladı, ek olarak sevdiği şeyleri de sık sık yaptım ve yedi. Baktım meyve yiyor muz da verdim armut da mango da verdim. Yoğurt başlarda ekşi geldi meyve + pekmez ekledim verdim yedi. Tabi bunları yumurta ceviz vb besinlere alerjisi olmadığına emin olduğumda çeşitlendirdim. Baktım muz yiyor mesela muhallebi yapıp içine kattım bayıla bayıla yedi. Farkettim ki salçalı yemekleri seviyor içine azıcık salça ekleyerek hazırladım tüm çorbaları. Kabak sevmedi ben de mercimeği kabağı kırmızı biberi vs çorba yaptım verdim bir şekilde o besinin vücuduna girmesini sağladım damak zevki de gelişti. Kendi yediğimiz yemeklerden çatalla ezerek vermeye başladım pişirip tuzunu atmadan onun için ayırdım. Yumurta sarısını tek başına yemiyor ama labneyle karıştırınca yiyor mesela, ya da üzerine pekmez dökünce yiyor. Vazgeçmedim kısacası yemiyor diye siz de yemediği şeyleri farklı şekillerde teklif edin yemiyor diye vazgeçmeyin naçizane tavsiyemdir. Bu arada bir hile olarak bazı yemeklere sağdığım anne sütünü ekledim, tadını alıyor ve yiyordu.
Ek olarak, hiçbir besini blend etmedim, çoğunu taneli verdim genelde çatalla ezdim. Pütürlü taneli şeylere alışmalı ki ileride zorluk yaşamayın. Yiyemediği parçaları zaten ağzından atıyor korkmayın atamıyor gibi geldiğinde yutabilmesi için hep su ile destekledim, öğürme davranışı yutmayı bilmediği için oluyor siz katı besin verdikçe gelişecek ve azalacak. Severek takip ettim bir çocuk doktoru sıvıların boğaza kaçsa bile boğulmaya sebep olamayacağını söylemişti. Ben bebeğimi beslerken boğaza kaçma boğulma gibi kötü şeyler yerine alacağı vitamini faydayı düşünüp katı gıdaya çok olumlu baktım, anne sütü devam katı gıda da alıyor şimdilik iyiyiz yani.