Dyglilaa Merhaba annelerim kayınvalidemlere geldik bi kaç günlüğüne kayınvalidem de kızım için yoğurt mayalamış sağolsun fakat yoğurtun içine biraz daha tadı güzel olsun die şeker koymuş az bişey. Verirsem bi sakıncası olur mu?
Deletedmom277 Dyglilaa Mayalarken mi koymuş belki daha iyi mayayı aktif etsin diyedir. Ben evde ekmek yaparken biraz şeker koyuyorum mayayı aktifleştirsin diye. Eser miktar da oluyor benim için onun haricinde şekerli hiçbir şey yedirmiyorum.
OptimusPrime Dyglilaa Maya aktifleşsin daha iyi olsun diye şeker koymuştur herhalde. Ne kdar tatlandırabilir ki🤷🏻♀️ Verebilirsin diye düşünüyorum.
Berilsmom Dyglilaa o kadarcık şekerden bişey olmaz canım için rahat olsun ver bebişe mis gibi ev yoğurdu oh şifa olsun
Dyglilaa Derininannisi benim aldığım süt dükkanda satılandı burda araç geliyor arabadan alınan süt yani canım. Haftalık geliyor 1 kere mecburen yedireceğim.ama öyle şeker tadı yok ekşiliğini almış.
Dyglilaa Deletedmom277 gösterdi attığı şeker miktarını yoğurtun tadına baktım şeker tadı yok sadece daha Mayhoş geliyor ağıza.
Dyglilaa OptimusPrime şeker tadı hiç yok canım. Yani şimdi anlatması zor bir durum☺️ Kendi evimde yaptığım yoğurt tadı gibi olmuş ekşilik tadı gitsin die şeker atmış ama şekerde çok az.
Dyglilaa Berilsmom sağol inşallah canım benim 🙏 yani çay kaşığının yarısı kadar koymuş şeker tadı yok tatlı değil yoğurt sadece ekşilik gelmiyor ağıza.
Dyglilaa Ygtek bende normalde atmıyorum ama kayınvalidem ekşi olmasın biraz tadı güzel olsun die koymuş ama çay kaşığının yarısı kadar koymuş.
MarlaSinger Dyglilaa bi şey olmaz o zaman canım tabi hiç koymasa daha iyi. Boşver bebek ekşiye de alışsın ekşi yoğurt daha faydalı 😄
Dyglilaa MarlaSinger bende ekşinin daha faydalı olduğunu duymuştum gripten koruyormuş yanlış hatırlamıyorsam. Ama işte birkere yapmış ya yedirecektim yada kızım yoğurtsuz kalacaktı. Bende mecburen yedirdim