meltemgul Merhaba , bebeğim 10 aylık. Ek gıda tadım zamanına 5 aylıkken 3 gün kuralıyla başladık. Hiçbir sebzeyi ve meyveyi sevmedi. Ağzını kapatıyor. Verdiğim şeyleri de tükürüyor. Kilo alımı az dedi doktoru. Yaşayan varsa nasıl aştınız ?
bademcicegi meltemgul bende burada bekliyim. 5buçuk aylığız tadımlara başladık ama hepsine öğürüyor , kusuyor, ağzını açmak istemiyor. Nasıl alışacak bilmiyorum moralim bozuluyor 🥺
cnnkmsl meltemgul selamlar 8 ay 15 günlük olan bebeğime bende 5 aydan beri tadımlar yapıyorum başta yoğurt ile başlayıp sonra sebzeleri tek tek tattırdım bu süreyi çok uzun tutmadan karıştırarak verdim daha sonra çocuğumun yavaş yavaş yemek istemediğini gördüm bu süreçte organik cici bebe bebek irmiği ile kahvaltılar ara öğünler ile azar azar devam ettim ama pes etmedim çünkü hala yemek istemiyordu o sıra diş çıkarmaya başladığını farkettim.Daha sonra farklı lezzetler deneyerek öğünün sayısını fazlalaştırarak buna alışmasını bekledim ve günde 3 öğün ve aralarda yoğurt ile meyve veyahut sadece meyveler ile devam ettim.Şuan olumlu sonuç aldım Sadece az sabır ile bunları aşabilirsiniz.Her şey etkiliyor olabilir ..Diş cıkarmak sıcaklar vs. vs. Siz moralinizi bozmadan devam edin inanın mukafatını alacaksınız 🙏🏻🥰🤩
busrara12 meltemgul oğlum 13 aylık hâlâ daha ek gıdaya geçiş yapamadık doktora da gittim yutaginda vs sorun yok şükür. Şu an tek yediği sağlıklı olmadığını bile bile ne yazık ki bebek bisküvisi yiyor kahvaltıda yumurta sarısı bebek bisküvisi peynir pekmez karıştırıp veriyorum onun dışında mama ile besleniyo bir de meyveleri seviyo başka yok maalesef
Maksentug bademcicegi ilk oğlum hemen alışmıştı 5.5aylıkken 2.oğlum acmıyor agzını bende napcagımı sasırdım hiçbişeyo severek yemıyo zorluyom bıraz