evininannesi Ben de kızıma 32 aylıkken 2 günde eğitimi tamamlamış biri olarak deneyip onayladığım tecrübelerimi paylaşayım.
☘️Lazımlığı odaya koyup yarım saatte bir hatırlatıyordum. Önce tuvalet eğitimi, sonra mahremiyet eğitimi, sonra hijyen eğitimini sırayla tamamlayarak ilerledim.
☘️İlk olarak uykudan uyanır uyanmaz tuvalete götürmeye başladım, çünkü uykudan kalkınca kaslar gevşiyor ve hemen hemen her çocuğun tuvalet ihtiyacı oluyor. Kendisi yapabildiğini görünce nasıl yapacağını öğrendi ve özgüven geldi.
☘️Eğitim sürecinde şort veya külot giydirmedim çünkü onu bez sanabiliyor daha önceki denemelerim bu yüzden olumsuzdu. Külotlu çorap veya direk tayt giydirdim vücuduna yapıştığı için ıslaklığı çabuk hissediyor ve rahatsız oluyordu.
☘️iki üç ay boyunca her gece uyuttuktan bir saat sonra tuvalete kaldırdım uyku sersemi olunca yapıp geri yatıyor. Böylelikle iki senedir bir gün dahi gece yatak ıslatma durumu yaşamadık. Ve artık kendisi tuvaleti gelirse kalkıyor, gelmezse uyanmıyor.
☘️Çocuklar çişi farkeder fakat kakasının geldiğini anlamaz veya söylemez. Genelde çişini yaparken ıkınma halinde tesadüfen yaparlar. O yüzden çişten sonra bir müddet daha oturtabilirsiniz.
☘️Çocuk hasta ise, ateşi varsa, başka bir rahatsızlığı olursa tuvalet eğitimini tamamlamasına rağmen sürekli altına kaçırabilir. O sebeple yatağında alezi hep bulunursa işiniz kolay olur.
Kolaylıklar dilerim 🌸