MotheroftheSea bizim de doğumdan beri takip eden doktorumuz anlamadı, 3. Ayda farklı bir çocuk doktoru anladı ve kafa şeklini beğenmedim beyin cerrahına bi gösterin dedi. Ben gidene kadar araştırmaya başladım sütur denen kafatası kemikleri anne karnında kaynaşırsa kafa farklı yönlere büyüyor ve ameliyat gerekiyor bu sebeple çok korktum. Gittik ve tomografi çekildi, sonuç temiz çıktı sadece kaskla düzelebilir dedi. Benim bebeklerim de ikiz, anne karnında ezilmiş olabilir dedi doktor. Benim oğlum da hiç ama hiç düz yatmadı doğduğundan beri. Hep tam yan yatıyordu yanağı yastığa değecek şekilde. Düz yatırınca dediğiniz gibi yana düşüyordu başı, muhtemelen bu da etkiledi.. kask tedavisi 2 aydır görüyoruz haftaya kontrolümüz var duruma göre yeter veya devam diyecek doktor. Günde 20 saat takılması gerekiyor. Kocaeli üniversitesi hastanesi takipliyiz orasının anlaşmalı olduğu kask merkezi var 25 bine yaptırdık normalde 80 bin civarı dışarıdan gelen hastalara. Bir de bu Türk firması, kaskları yurtdışında üretilen firma da var o da 150 bin civarı yani maliyetli bir şey maalesef ama en azından ameliyat gerekmedi diye seve seve takıyoruz …