Merhabalar öncelikle 🌸
Oğlum yarın 22 aylık olacak ama beslenme konusunda problemlerimiz bitmiyor. Yemek seçme gibi değil katı gıda reddimiz var. Ve en büyük sebebi sanırım benim..
ilk tadımlarda çok ezerek bazen blendır uygulayarak yemek yedirdim hep. 1 yaş kontrolünde doktorumuz artık çok geç kaldığını bir an önce pütürlüye geçmemizi söyledi.
Blendırı tamamen kaldırdık , çatalla ezerek , biraz daha pütürlü bırakmaya başladık ama 4 ay uğraştım bunun için. 16 ayda , pirinç , boncuk makarna kuskus tarzı şeyleri yemeye başladı ama hala örneğin küçük küçük doğranıp haşlanmış patates olsun havuç olsun ağzına gelirse öğürüp kusuyor. 5-6 aydır bunun mücadelesini veriyorum ama hiç yol almıyoruz. Artık tamamen tükendim.. Yemek hazırlamak o kadar zorlaşıyor ki , ezmeden verdiğim hiç bir şeyi yemiyor. Bu arada eline bişey alıp da yemiyor sadece çatal kaşık ile uzatılan yemekleri tadıyor.
Çocuk gastroya gittik muayene oldu , damak veya çene kaslarında bir sıkıntı olmadığını sadece öğrenmesi gerektiğini söyledi doktorumuz sabırlı ol dedi ama artık sabrım da kalmadı sanırım.
Sizden isteğim yanlış anlamayın ama en başından beri yemek yiyen annelerimiz değil de benim gibi bu süreçten geçmiş , uzun süre yemeyip sonra uygaladığınız bir yöntem teknikle alıştıran annelerimiz varsa onlardan akıl almak istiyorum..
Şimdiden çok teşekkür ediyorum 🥹🥹