mbabygirlm 3 yaşında kızım var ve ben ayakkabı giysem kızımda ayakkabı giyiyor kısaca ben ne giysem elbise, takıma kadar aynı giyinmek istiyor. Hareketlerde sıkıntı yok ama böyle takıntısı var normal mi?
-Ozge- mbabygirlm 4 yasinda erkek yegenimde bu şekilde surekli babasının giydiği seyleri giymek istiyor mesela boxer babasi düz renk giyiyor diye renkli boxer giydiremiyor annesi veya babası kot giyse oda kot giyiyor resimli renkli kıyafetleri istemiyor ayni babama benziyorum diyor surekli onu kendine rol model seçmiş geçici bir durum olduğunu düşünüyorum ama bir sorun olustururmu bilemedim şimdi
zarifhanim mbabygirlm 3 yaş tam anlattığınız gibi bir dönem, o kadar normal ki. Anne karnında hiçbir şey bilmeden doğan bir bebek çevreyi rolmodel alarak öğreniyor. Doğanın kanunu bu 🥲
zarifhanim mbabygirlm çocuklar öğrenme çağında tüm çevreyi rolmodel olarak görür. Anne ve baba en yakını olduğu için en çok ebeveyni örnek alır. Onun yaptığı hareketleri yapar. Sigara içiyorsanız onu da taklit eder. Ablam sigara kullanıyor, yeğenim balkonda onu gördükçe çubuk krakeri veya kalemi sigara gibi tutup üflüyordu.