120523995_ Oğlum 26 aylık tuvalete alıştırmaya çalışıyorum asla tuvalete gitmek istemiyor gidince korktugunu söylüyor 6 gündür asla ilerleme göstermedi kakasını yapınca çok korkuyor ve ağlıyor beze geri dönsem diye düşünüyorum acaba psikolojik olarak çok etkilermi
Rumeysakzlkya111 120523995_ bence dönmeyin, bir daha sizin iradenize güvenmeyebilir, deneyin ben de yeni başladım biz de kakada çok zorluk çekiyoruz altı gün oldu bizim de ama inanıyorum ki güzel olacak pes etmeyin benim oğlum da 26 aylık
ikikereanne_ 120523995_ ben sunu ogrendim iki gunde ogrendi uc gunde ogrendi diyenlerin cocuklati gercekten hazir olmus oluyor cocuk ogreniyor ve bu surede cocuk direnc varsa giderek artiyorsa birakmak gerekiyor. Benim kizim 31 aylikken basladim cok kotuydu ucuncu gun dayanamadim. 32 ayliga yakinken tekrar basladim ilk gunden kapti diyebilirim 3 gunde sadece 3 kaza oldu. Yani cocuk direniyorsa klozete lazımliga yapmıyorsa hep altina yapiyorsa istemiyorsa oturmak surecu uzatmadan beze feri donun en az bir ay sonra tekrar deneyin. Bu surecte tuvalete alistircak oyunlar oyuncaklar kitaplar edinin
Nilayca Bizimki de klozetten korkuyor lazımlığa oturuyor orda alıştırmaya çalışıyorum bugün başladık altı çıplak gezdi lazımlık hariç evin heryerine yaptı, 10 günden önce bırakmayın bence
120523995_ Çok teşekkür ederim ama bende artık kızıyorum ona çünkü dayanacak gücüm kalmadı hep altına işiyor asla söylemiyor lazımlıkta var klozet için böyle resimli ayrı kapagıda var gitmiyor ve sürekli altına yapıyor
fatmabetulcelik ikikereanne_ herkes pes etmeyin bırakıp tekrar başlamayın falan diyo ilk kez sizin gibi diyeni duyuyorum. Ben de çok kararsızım
ikikereanne_ fatmabetulcelik benim tecrübem bu yönde oldu çocuğunuzu siz daha iyi bilirsiniz gerçekten hiç ilerleme yoksa devam etmenin manası yok bir sonraki süreç için travma yaratmış olursunuz bu süreçte sevdirin psikolojik olarak hazırlayın ve tekrar deneyin