Mehriban konjsmasi konusunda baskici olma ama inunla daha fazla iletisime gec ve sen konusurken sana bakmasini sagla.hic biseyi yok kizinin icin rahat olsun,goz teması kur bir kelemeyi 30 kere tekrarlama konusmasi için.soru sorarak cevao iste.kendi istedigi seyleri kullana bilirsin.ornegin susadigi zaman ne istedigini anlamiyornus gibi herseyi say suyu en son soyle basinida sallasa evette dese su demeden verme.anlamiyormus gibi yap ve ona bunu belirt,annecim sen konusabiliyorsun biliyorum ne istedigini bana soyle lutfen anlayamiyorum seni gibi.tam olarak ilk basta su diyemesede benzetme kelimeler bile yeterli kabul et ve istedigini yerine getir.yani cocugun karsisina gecip su de hadi su su su degil.o onun ne oldugunu biliyor eminim senden daha iyi su der istese,oyuzden 12ay ve ilerisi bebeklerde konusma yetenigini arttirmak icin isteme mekanizmasini kullanmak ekololiyide azaltir,kendine guveninin sizin ona olan guveninize bagli olarak artmasinida saglar.bebegine ona güvendiğini, yapabilecegine inandigini daima söyle ve hissettir.ona zaman tani,yapamiyor diye düşünme yapacak biliyorum de ve basarana kadar ona sadece yardim et ama asla sen yapma.