cnsu22 4 buçuk aylık oğlum var kafası yamuk sağ sola yatirdim aslında ama yine yamuk kafasi doktor sadece sağına yatir diyor hemşire tek sola yatir diyor öbür doktor sırt üstü yatır sağlık ocağa yüz üstü yatir ben nasıl yatircam bu çocuğu ya kafam allak bullak oldu iyice ya
Gul-42 cnsu22 oncelıkle kafa yastıgı kullan 6. Aya kadar duzelır artı bunu senın coktan farketmen lazımdı artı doktorunda soylemesı gerekıyordu artı şiş olan tarafada yatır
defnesmom3 cnsu22 valla kafa esit olması gerekiyor yamuk olan tarafa yatirma diğer tarafına yatir en azindan eşitlenir ama yastık öneririm cunku zamanla düzeliyormus ben doğduğundan itibaren bir yaşına kadar kafa yastığında uyuttum
syldz61 Bı kere kesinlikle gündüzleri yüz üstü yatırmaya öyle vakit geçirmeye çalışın çünkü ciddi faydasını görürsünüz. Onun dışında da kafasını tamamen tutunca etrafa daha fazla çevirince çoğunlukla düzeliyor
cnsu22 syldz61 son bir iki haftadır ben sağ yatirsam sola çeviriyor sola yatirsam sağ dönüyor çok hareketli tutamıyorum ki bi sabit kalsın
aslanuras Yamukluğu tam olarak nasıl benim oğlumun da yamuktu sol taraf daha yüksekti hep sola yatırdım zamanla düzeldi sende yamuk olan tarafa yatırman gerekiyor. Ve kafa yastığı öneririm bende kullandım
aslanuras Sağa yatırman gerekiyor o zaman ama yine de yanlış anlaşılma olmasın sen bak yine çevrendekilere sor iyice emin ol. Benim oğlum da durmuyordu sağına yastık battaniye ile sabitliyordum dönmesini engelliyordum biraz zor oluyor ama gittikçe düzeleceğini göreceksin pes etme dene hep düzelecek. Bende çok dert ediyordum kendime ama geçti şükür sizin de geçer.
syldz61 Olsun yüzüstü yatırmaya çalışın hep , ilgisini çeken oyuncaklar vs koyun şarkılar söyleyin , boyun çevresi kasları geliştirir
Gul-42 maviev35 aslaaaa duzelmıyor benım kafamın arkası dumduz alt komsumun ıkı oglu var bırı 4 yasında bırı 2 yasına gırecek hem kafa arkadan yamuk hem önden duzelmedı
cnsu22 Gul-42 fark ettim aslında dedim ya mesela bı uykuda sağ bir uykuda sola yatırdım ama yok geçmedi
Gul-42 cnsu22 neresı şişse oraya yatır ve bol bol kafa yastıgı kullan cocuk arabasında bıle kullan ıhmal etme her yere gotur ıkı ayda duzeldı duzeldı resmı var mı
defnesmom3 cnsu22 yok normal yastık değil kafa arkasi değmiyor onu kullaninca yukarıda kaliyo kafası kızım rahat uyudu hiç rahatsız olmadı onunla
melek456 büyüdükçe düzeliyor düz yerin tersine yatırmaya çalış benim bebeğimde de anne karnındaki pozisyona bağlı tek tarafa kafasını çeviriyordu 4.ayda kafası yamuktu sol taraf düzdü sonra sağ tarafa yatırmaya dikkat ettim o döndükçe ben çevirdim bol bol tummy time yaptırdım oturmaya da başlayınca geçiyor zaten bebeklen çoğu zaman yatar pozisyonda olduğu için kafada şekil almaya müsait olduğu için kafa şekil bozuklukları olabiliyor endişe etmeyin yeni yeni görüyorum kask tedavisi vs falan eskiden bunlar mı vardı hiçbirimiz yamuk kafalı değiliz