Hazırsak başlıyorum;
Og storedan çorbalık kesme almıstım,
kıymayı suda iyice haslayıp suyunu çektikten sonra cok az sade yağ ekliyorumki tur döndürüyorum üstüne o kesmelerden ve biraz su ekliyorum. suyu cektikten sonra altını kapatıyorum tabaga koyup üstüne de yoğurt ekliyorum. yalancı mantı gibi düsünebilirsiniz.
Aynı taktikle kıyma kavurup içine sebze ekliyorum benkinin favorisi kabak.
Soğan ve havucu kavurup taze fasulye ekliyorum onu da seviyoruz.
Bazen sabahları ; 1 yumurta, 1 yemek kaşığı tarhana 1 yemek kaşığı yoğurt ve 1 yemek kaşığı (irmik,yulaf unu, tam buğday unu) herhangi biri olur karıştırıp omlet yapıyorum ince ince kesip önüne koyuyorum. Ama yapınca kesinlikle bebeğinizi gözünüzün önünden ayırmayın bazen fazla koparabiliyorlar.
İki defa menemen denedim, birinde sevdi birinde sevmedi.
Soğanı bir iki tur zeytin yağında cevirip bebek salcası ekleyin, havuc patates ve bezelye ekleyin. bildigimiz bezelye yemegi yapın.
Genelde doğaçlama yapıyorum evde ne varsa bazen yiyor bazen yemiyor.
Ama favorisi muzlu yabanmersinli pankek.
Malesef kabızlık problemimiz olduğu icin cok nadir yapıyorum. Kabızlık yaşayanalr icin;
1 gün kurusunu suda kaynat, iyice yumuşasın günkurusunu cıkar. Bir kasede 1 kaşık tam yulaf ununu ve azcık soguk suyu iyice karıstır. (topaklanmaması icin) günkurusu suyuna ekle. muhallebi kıvamına getir, o yumusayan günlurusunu iyice ez icine ekle. hem tadı gercekten cok iyi oluyo hemde bağırsakları calıstırıyor.