Benim oğlum 18 aylık çizgi film izliyor vallahi eskiden annelerimiz bizede izletirdi şimdilerde bir otizm yaygın olduğu için izletmeyin diyorlar ama bilinçli bir şekilde izletilirse sorun olmayacağını düşünenlerdenim bilmiyorum yani çocuk sabahtan akşama kadar izliyorsa direk odaklanıyorsa seslenince cevap vermiyorsa bunlar endişe edecek durumlar tabiki ben hatta faydasının bile olduğunu düşünüyorum eğitici şeyler izlediğinde benim oğlum inek görür mööö der tavuk görür gıdıgıdak horoz görür üüüüüü uçak görür vuuuu der ayıcık bomboyu çok seviyor ayıcuk diyor at görür deh der bi çok şeyi biliyor kediye dedi diyor köpeğe hovhov kuşa cikcik 20den fazla kelimesi var Eymen ile çimen izliyor bi kaç gündür tlfnumda youtube görmüş daha 3 gündür izledi Eymen diyor 🤭
Anne,baba,dede,mama,abla,anneanne diyor teyzesine teyde diyor halasına hava
Daha dün bak oğlum bu yaprak dedim eşim balkona süs yapmıştı yappak diyor zeytini çok sever deytin diyor sonra ağaç görüyor ağaç diyor çiçek diyor arabaları çok seviyor ababa diyor alo diyor tlfnu alıp baybay alkış var evdeki pervaneye ve tüm gördüğü pervanelere üf üf diyor prizi öğrenmiş cıssss diyor 😃
Ama ben sürekli tekrar yaptırıyorum bişeyi öğretmeye çalışırken aydede diyor görünce aydede aklıma gelenler bunlar ve ekran izliyor yani diş diyor falan saat diyor topa hoppa diyor yani çocuğu iyi takip etmek gerekiyor sanırım Allah korusun bende bu otizmden çok korktuğum için çok uzun yazdım sanırım 🤭
Hanabii