momikaa Çocuk kendi söylemez uzun süre sizin yarım saatte bir hatırlatmanız ve tuvalete götürmeniz gerekir.
Tuvalet eğitimini ben kışın vermeme rağmen iki günde öğrendi kızım.
☘️Lazımlığı odasına koymuştuk lavaboya gitmek istemediği için oyun oynarken yarım saatte bir oturtuyordum. (Önce tuvalet eğitimini tamamen öğrenip sonra mahremiyet eğitimine geçmeniz, onu öğrendikten sonra da hijyen eğitimini öyle vermeniz daha olumlu sonuç almanızı sağlar. Hepsini bir arada çocuk hemen idrak edemez. Öğrenene kadar sizin desteğiniz, poposunu sizin silmeniz gerek.)
☘️En etkisini gördüğüm yöntemlerden biri de çocuğa şort külot değil de direk külotlu çorap giydirmek. Yani ıslaklığı hissedip rahatsız olmasını böylelikle tuvaletini tuvalete yapma ihtiyacı duymasını sağlamak için. Şort, pijama veya külot giydirdiğimde aynı etkiyi göremediğim için belirtiyorum. Altında bez olduğunu zannediyor öyle. Ablam da oğlunu böyle alıştırdı.
☘️Eğitime başlarken hem gece hem gündüz direk kesmelisiniz. Bez bağlarsanız kafa karışır düzen kuramaz ve beze güvenerek alışmaz.
☘️ iki ay boyunca gece uyuduktan bir iki saat sonra tuvalete kaldırmanızı öneririm. Sonra alışıp kendisi kalkıyor. Uyku sersemi zaten götürüp altını açtığınızda çişini yapması gerektiğini anlıyor. İlk günden beri hiç gece altına kaçırmadı kızım. (Ablamla aynı zaman aynı yöntemlerle tuvalet eğitimi verdik. O gece kaldırmaya üşendi. Yeğenim 5 yaşında hala gece kaslarını tutamıyor bez bağlıyorlar)
☘️ Oyun oynarken tuvaletini unutur, hasta ve ateşliyken altına kaçırabilir. Böyle zamanlarda dikkatli olup siz yaptırmalısınız. Dışarı çıkmadan önce lavaboya götürüp öyle çıkarsanız sonra lavabo olan yerlerde hatırlatmaya devam edersiniz.
☘️ Çocuklar kaka ihtiyacını hemen farketmez ve söylemezler. Çoğunlukla çişini yaparken tesadüfen de kakayı yapmış olur. Genelde düzenli saatlerde yaparlar beslenme saatleri aynıysa. Sabah veya akşam. Onu da takip edip yemek sonrası tuvalete oturtursanız kakayı da çabuk alıştırmış olursunuz.