BurcuMasal Arkadaşlar ek gıdaya yeni geçtik ilk bebeğim çok acemiyim.Sebzeleri buharda pişiriyorum ve çatalla eziyorum kızıma verirken çiğneme davranışı otursun diye.Zaten şuan tadımlık veriyorum alerji denemesi yapıyorum 1 çay kaşığı 1 yemek kaşığı arası.Kayınvalidem geçen daha çatalla ezmek için erken püre yap dedi.ama sebzelerin miktarı çok az blender kullanamıyorum su mu eklemem gerekiyor püre olması için ?
GmzSnn BurcuMasal eğer yiyebiliyosa blendera gerek yok. Blender yapanların çoğu çiğneme olayı baya zorlanıyo...
[silindi] BurcuMasal hayır su eklemene gerek yokki direk püre yap çatalla ezip. Öyle yedir. Havuç kabaktan başlayabilirsin ben suda haşlayarak yaptım.
Berkanelif BurcuMasal kaynananı dinleme sen bildiğini yap bencede çatalla ez zaten biraz ağzına pütürlü gıda gitmesi gerekiyor alışsın en iyisi ben öyle yapıyorum
Buse_ BurcuMasal ben sebze ve meyveleri hiç püre yapmadım kızımın altta 2 küçük dişi olduğu halde gerisi doğum gününden sonra çıktı neredeyse bizim gibi çiğneyebiliyordu o zaman kötü yanı ise püre olan hiçbirşeyi yemiyor öğürüyor
Ertugrul19 En iyisini yapıyorsun püreye alışırsa hep ole ister yıyebiliyorsa sorun yok 7 aylık olucaz hic pure şeklinde vermedim
Smrenes Ben püre olarak başladım ama benimki öğürüyordu blendar olmadan.. Sonradan yavaş yavaş pütürlüye alıştırdım eğer yiyorsa hiç blendara girmeyin gerek yok doğru yolda gidiyorsunuz..
Singlemom BurcuMasal bende yani başladım 3 hafta falan oldu.en başından beri çatalla eziyorum meyveyi sebzeyi çiğniyor.blendera alışan bebek pütürlü gıdaya geçince zorlanıyo yiyebiliyosa çatalla ezin
Nyr195 BurcuMasal 7bucuk ayligiz valla peynirleri koça koca veriyorum dişleriyle ezerek küçültüp sonra damağında eziyor yutuyor çok fazla püreye alıştırmadım allaha şükür suandada bi zorluk yaşamadım.
GameProMom Çatalla ezmek hafif pütürlü bırakmak en güzeli , yarın öbürgün dışarı çıktığınızda çocuk aç kalıp yememeye başlıyor ablamın çocuklarından biliyorum . Bizde yeni başladık tadımlara , sebzeleri buharda haşlıyorum ve anne sütü ve çok az zeytinyağ ile kıvama getirip veriyorum , şu anlık emme şeklinde tüketiyor , zamanla öğrencek 😍
Myagz BurcuMasal sebzeleri haşlayıp çatalla ezdim hep şu an sekiz aylık dişi hiç yok ona rağmen taneli gıdaları bile yer çok şükür 🧿 blendıra hiç girme pişman olursun kaynanam eşime yapmış zamanında da pütürlü yemeyi öğretene kadar öldüm diyor