Arkadaşlar, 25 aylık kızım yaklaşık 3 haftadır oyun grubuna gidiyor. Başta haftada 3 gün olarak başlamıştık. Bu süreçte kelime sayısında artış, kendini ifade etme, kurallara uyma ve uyum sağlama gibi çok güzel gelişmeler gözlemledik. Olumsuz anlamda ise öğretmeni sadece oyuncak paylaşımında zaman zaman anlaşmazlık yaşadığını, bunun da bu yaşta normal olduğunu söyledi.
Gördüğümüz olumlu değişimler sebebiyle 3 günden 5 güne çıkarmaya karar verdik. Kurum biraz maliyetli olsa da faydasını gördüğümüz için bu kararı verdik, daha düzenli ve verimli bir eğitim süreci olsun istedik.
Bugün müdüre hanım ile konuştuğumda, geçen haftaya kadar “çok iyi” dediği kızım için bu kez “dikkat eksikliği var” ifadesini kullandı. Açıkçası bu beni biraz üzdü. Ekran hayatımız eskiden arada sırada vardı ama oyun grubuna başladığından beri tamamen bitti. Günümüz; hazırlanma, kahvaltı, okula gitme-gelme, uyku ve akşam babasıyla ya da dışarıda vakit geçirme şeklinde geçiyor.
Kızım yemek yemeyi de büyük ölçüde öğrendi, iştahsız olduğu zamanlarda bile ekran açmamaya özen gösteriyorum. Müdüre hanım bu konuyu “daha sonra konuşalım” dedi ama ben şimdiden evde dikkatini geliştirebilmek için neler yapabileceğimi merak ediyorum.###