tokattanbirii Kızlar öğretmenimiz mesaj atmış sınıf arkadaşından birisi bitlenmiş sizlerde dikkat edin varsa temizleyin diye. Hemen baktım hiç bişe yok kafasını da kaşımıyor hiç. Yinede iyice yıkadım pakladım ince tarakla tarafım. Bit bulaşmaması için ne yapabilirim önlem amaçlı saçına bir şey sürülür mü bilginiz var mı en kötü ihtimalde oğluma bulaşırsa ondan 5 aylıl bebegım var ona geçme durumu olabilir mi o durum da korkuttu benı. Hatta oğlumu bi kaç gün göndermemeyi bıle düşündüm ne diyorsunuz nasıl önlem alinir eczanelerde bununla ilgili satılan şeyler bar mı
Atailknur tokattanbirii bit şampuanı var onu alıp yıkayın önlem amaçlı ayda bir gibi. Birde görümcem eczaneden sürekli yaka rozeti gibi bit gelmesini engelleyen bir ilaç vardı onu alıyordu kızı kreşe giderken yakasına takardı sürekli tazelerdi. Birde sprey sıkardı koruyucu eczaneden alıyordu bunları ç. Hiç bitlenmedi.
Minel-inannesi tokattanbirii bu ara salgın var galiba bizim öğretmen de mesaj attı. Ben alnına, şaşaklarına, ensesine, kulaklarına lavanta yağı sürüyorum azıcık başka bişi yapmadım. Tabiki günlük kontrol ediyorum ama bi sorun yaşamadık şimdiye kadar çok şükür
zarifhanim tokattanbirii lavantalı sprey alın kıyafetlerine ensesine ve saçlarına sıkabilirsiniz. Kafur taşı var yastığın altına veya içine konuluyor ama çok ağır bir kokusu var onu kullanmak istemeyebilirsiniz. Her kreşten geldiğinde saçlarını güzelce yıkayıp tarayıp kurutun.