Benvekizim Yarina mayali pogaca yarin sabaha lazim ama simdi yapip pisirirsem evim cok sicak disarda bozulur dolaba koyuncada sertlesiyo. Hamuru simdi yogurup dolaba koysam sabah sekil verip pisirsem olurmu deneyen varmi bu sekil veya baska alternatif
kardelen2 Benvekizim 2 bardak ılık su 1 paket kuru maya Öncelikle bunları karıştırıl 5 dk bekleyin sonra 1 su bardağı sıvı yağ ekliyorsunuz 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz bunları da biraz karıştırıyorsun 6 su bardağı un koyucaksınız çok fazla yoğurmayın hamur kendini tuttuğu gibi bırakın yoğurmayı bekleyin mayalansın sonra dolu boş şekilde şekil verip pişirirsiniz dolaba koyup pişirebilirsiniz ben yapıyorum üstünü sitreçleyip dolaba koyuyorum sabah pişiriyorum
CheriBlossom Benvekizim hiç denemedim öyle bilemedim nasıl olur mayalı poğaça yapmasanız kabartma tozuyla yapsanız günü kurtarmaz mı mayalı poğaça mı lazım
Tansukiz Benvekizim pişirip buzluğa atıp diğer gün yemeden 1 saat önce çıkarırsanız taptaze kalıyor hem kalori açısından da faydalı buzluğa atmak.
oykumMom Ben genelde yaparım geceden yapar tepsiye dizerim buzlağa atarım ertesi günde bir yarım saat önce çıkarıp pişiririm Bi fark olmuyor
Benvekizim kardelen2 ben dusunene kadar yoguramadm hala hamuru artik sabah erken kalkip yapicam mecbur😀😀
CheriBlossom Benvekizim bende hep mayalı poğaça yapıyordum dedim deniyim öylede güzel oluyor ilk yaptığınızda dışı kurabiye gibi içi yumuşak oluyor kıyır kıyır hemde hemen 10-15 dk da hazır oluyor yoğurması şekillendirmesi