Oturduğumuz sitede bir kız var. Kız 9 yaşında. Geçen sene taşındılar, oğlum 3 yaşında ve oğlum mahallemizde çok sosyal bir çocuk. Bazen çocuklar ile oynar canı istemez ise kendi kendine oyun kurar bisiklet sürer, kafasına göre arkadaşları ile oyun kuramazsa benimle oynar oyunlarına dahil olurum. Oğlumun genel olarak cocuklar ile iletişiminde küfür filan olmazsa müdahale etmemeyi tercih ederim. Bu kızla ilgili yaşadıklarımız su sekilde, örneğin sitemizde kedi doğurmuş site olarak kedilere bakim sağlıyoruz, oglum kucağına alıp seviyor filan, yine oyle bir gün oğlum kediyi severken bir den senin degil o kedi dedi aslında kışkırtmak amaçlı dedi cunku öncesinde bir muhabbet yoktu , neyse yumuşaktır ortamı, daha sonra bir kaç gün sonra bu kız ölü bir kedi yavrusu bulmuş bu senin kedin diye direniyor, oglum beslediğimiz kedi sandı çok ağladı, yine oglumu telkin ettim. Oğlum bisikletini paylaşmaz, diğer oyuncaklarını, yiyecek her şeyi paylaşır ama bisikleti kırmızı çizgisidir. Paylaşmayı bildiği icin buna saygı duyarım asla zorlamam, kız bunu biliyor zaten farkında dediğim gibi 9 yaşında. Kendi bisikleti de dışarıda oldugu halde oğlumun bisikletine binmeye çalışıyor oglum da izinsiz kimsenin esyasina dokunmaz, kendi eşyalarına izinsiz dokunulmazsindan hoşlanmaz, bisiklet de olunca konu tabi tepki gösteriyor hayır izin vermiyorum diye bağırıyor, kız hemen paylaşımcı değilsin diyor oğluma etiket şeklinde, geçen gun de tam olayı hatırlamıyorum oğlumla bir kriz yaşadık dışarıda, kız oğluma sen böylesin sen söylesin demeye başladı, mercan izin verir misin ben onun annesiyim dedim. Bugün yine kendi halinde bisiklet sürüyor oglum oğlumun çağırdı ve cagin ben sana küstüm dedi , oglum geldi anne mercan küsmüş dedi , sorabilirsin oglum nedenini dedim, gitti sordu once cevap vermedi nedeni yok dedi sonra sen yaramazsın dedi, oğlum geldi anne yaramazmisim ben ondan küsmüş dedi, oglum o zaman mercanla oynamayalım dedim, mercan biraz bizi üzecek sekilde davranıyor, seni üzen kimse ile oynamak zorunda değilsin dedim. Sonra kız yanıma oturdu bir süre sonra kiza , mercan cagina ve diğer çocuklara karşı davranışların hoşuma gitmiyor ablacım dedim . Davranışlarına dikkat etmeni rica ediyorum. Çağına karşı da dikkat etmeni istiyorum . Kimseyi üzecek sekilde konusmamalisin dedim. Bu sekilde davranırsan diğer arkadaşların da kendini çekebilir senden dedim. Oglumu sürekli bu sekilde konuşarak üzdüğün icin çağının seninle oynamasını istemiyorum dedim Kız neyse cagin seninle barıştım dedi filan biz eve geldik ama kızın bu davranışı aşırı canımı sıkmaya başladı. Oğlum bir kaç kere bugun yaramaz miyim diye sordu . Halbuki oğlumda siddete meyil yok, küfür yok , oyle sessiz degil hareketli ama yaramazlık degil. İlgili meraklı bir çocuk. Yani kızın ailesi de doktor filan, desem ki hani dikkat edilmemiş yetiştirirken.