buseatabay bebeğiniz uykuyu çok sevecek diye bir kitap okudum, çok araştırdım eğitimide vereli bi hayli zaman geçti 🤣15 ay çocuğu memede uyumuş birisi olarak tek tarafa yatmaktan fıtık oldum🤪Önce gündüz uykularını kitapta ayına göre oldugu sekilde ayarladım. gündüz uykularını bu süreçte destekli uykuya geçiş sağladım. sonra geceye geçtik. 3 saat uğraştım ilk gece hiç unutmuyorum. 1 saat ağladı,1 saat güldü,1 saat saçımı başımı çekti gözüme ağzıma parmaklarını soktu.. dikkat çekmek için en sonunda baktı hiç bir sekilde pas vermedim(ağlarken sevdim ama saçlarını okşadm öptüm kokladım) diğer oyun yaptığı vakitler asla tepki vermedim. en sonunda pes edip totosunu devirip uyumuştu :)) 8de girdiğim odadan 11de çıkmıştım, sonra bu süreçler azaldıkça azaldı. Ama şöyle bi bilimsel makale okumuştum. bebeklerin derin uykuda olmaları için beyin gelişimi takribi 3 yaş ve sonrasında gerçekleşirmiş. Beyinde bir nöronun büyüyüp tamamlanmasının ardından Ram uykularını kendileri devam ettirebiliyormuş. 3 yaş sonrası gerçekten ohh dedim 🤭