Günde bir kaç kez Alerji ile ilgili postlarınızı görüyorum sevgili anneler🌸
6.5 Yıldır alerji ile mücadele eden bir anne olarak sizlere deneyimlerimi paylaşmak istiyorum. Umarım hepinize bilgi saglayabilirim❤️
..
Öncelikle süreç zor ve yıpratıcı görünse de asla korkmayın.Çocuk alerji ve immünoloji bölümü ile mutlaka devam etmelisiniz. 2 Yaşına kadar gerek kanda gerek deri testinde sonuçları negatif alsanız bile negatifliğinin doğru sonuç olmadığını en başta bilmeniz gerekir. Yoğun egzama(süt ve süt ürünleri boğaz çevresi ve göbekte,yumurta ise kulak arkası ve eklem yerlerinde genellikle kendini gösterir.) Bağırsak tepkimeli alerjide ise mukuslu kaka,geçmeyen pişik, köpüklü ve gürültülü kaka ve kanlı kaka görülebiliyor. içerik okumayı öğrenmelisiniz. Kodları bilmelisiniz. Yumurta olmadan da kek yapmayı, süt olmadan da muhallebi yapmayı ben bu süreçte öğrendim 🥲
Emziriyorsanız mutlaka içeriğine bakarak kalsiyum, magnezyum takviyesi almalısınız. Ek gıdaya başlayacak olan bebekleriniz için ve emziren annelerin ben ne yiyeceğim acaba diye içi içini yememesi için Alerji Dostu Tarifler Kitabını temin etmenizi öneririm. Asla ve asla kendi kafanıza göre diyet açmayın,bir lokma ye ne olacak laflarına aldırış etmeyin.Diyet açma her zaman doktor kontrolunde ilerlemektedir. Canlı aşıları mutlaka hastanelerde yaptırın Saglık ocaklarında yaptırmayın. 1. yaş aşılarında yumurta içeriği mevcut. gözetim altında olması gerekiyor. doktor uygunluguna göre erteleye biliyor. Biz anaflaksi geçirdiğimiz için 1. yaş aşısı 2 yaşında yapıldı. Egzamalı bebeklerinizin banyosunu birinde sampuanlı(lif ve sünger kesinlikle kullanılmamalı) birinde sampuansız yıkayıp. vucudunu tam kurulamadan nemlendirici sürmeniz gerekmektedir.