prenses3565_ yani bunu nasıl anlatabileceğimi bilmiyorum ama özellikle artık 1 yaşından sonraki bebekleri bir şekilde kendi düzenimize alıştırmak gerekiyor. mesela bebeğiniz uyumadan da kahvaltı yapmalısınız. 17 aylık bir bebek siz kahvaltınızı hazırlarken bir şekilde oyalanabilmeli. 19 aylık kızımla sabah en geç 07.00’da kalkıyoruz. 08.00’a kadar oyalanıyoruz oyun vs. o arada babası gidiyor. kendime ve kızıma kahvaltı hazırlamaya başlıyorum. bu aralar nedense sürekli kucağıma gelmek istiyor hazırlarken alıyorum ama mesela hazırlamaya çalışmayı bırakmıyorum. devam ediyoruz. kahvaltı ediyoruz. o fasıl bitince yine biraz oyun. temizlik günümüzdü bugün mesela, öğlen 12.00’a kadar temizlik işini hallettim. biraz kendi oynadı, çoğunlukla peşimde gezdi. bunların hepsinde çok istekli olmuyor elbette ama ben mızmızlanma tipi ağlamalarında almıyorum. sadece kendi kendine oyun oynadığı kısıtlı zamanlar haricinde her ne yaparsam yapayım sürekli onunla iletişim kuruyorum. temizlik, yemek, bakım ne yapıyorsam hep konuşuyorum. böylelikle bence o da yaptığım işlere dahil oluyor.
kendimce böyle bir düzen kurdum uzun zamandır, keyifli de geçiyor günlerimiz. tabii her bebek farklı birbirinden ama biz böyleyiz belki faydası olur🌸