esraezgioz Kızlar 16 aylık bir bebişim var gün içerisinde bazen makarna bazen pilav bazen patates yemeği bazen muzlu bisküvili karışım yapıyorum sabahları patatesli yumurta zeytin peynir şeyler yiyor sadece sebze yemiyor sizin çocuklarınız nasıl artık vitaminsiz diye üzülüyorum ayrıca tabii vitamin ve kan damlası kullanıyorum
smnbr esraezgioz 3 ana öğün 2 ara öğün olması gerek Öğlenleri sebze yemeği/çorbası Akşam ise protein ağırlıklı bir tabak olabilir Ara öğünlerde yoğurt meyve kuruyemiş karışımları
Zera esraezgioz Sabahlari benimle kahvalti yapiyor normal ama tabii her seyden yemiyor. Uyandiktan sonra corba iciriyorun isterse sonra meyve ya da eline atistirmalik veriyorum. Aksamlari da ne varsa yemekte ondan veriyorum ama ben makarna pilav cok tuketmesini istemedigim icin cok vermiyorum. Sebzelerin formunu değiştirip verebilirsiniz sevmiyorsa. Sebzeden kofte borek gibi mesela.
[silindi] esraezgioz çok karbonhidrat saydınız olmaz öyle boş kalori 🥲 sebzeyi çorba olarak içmez mi bir de et tavuk balık hindi gibi şeyler lazım her gün
pozimom esraezgioz ben bize yaptığım sebze , bakliyat yemeklerinden yediriyorum hiç ozenmedim zaten biz ne yiyorsak onu yiyor vallah.. 🤣 16 aylık
sarikavun esraezgioz buyuk marketlerin bile balik reyonu car artik orda sorup az bi balik alabilirsiniz. Hangi balik nasil piser balikcilar bile anlatiyor ama yagda pisan baligi bebek sevmeyebilir al bi levrek cupra at firina hem size hem ona mis gibi yemek
[silindi] esraezgioz evet arkadaş benim yerime güzel cevap vermiş ben de şunu ekleyeyim balıkçılara sorun dip balığı değil yüzey balığı tercih edin civa oranı az oluyor
pozimom esraezgioz taze fasulye, bamya, ıspanak, mücver, türlü, biber dolması su anlık icini seviyor yiyor.. Nohut, kuru fasulye, mercimek, Bulgur vs… tavuk, et yiyor daha balık yedirmedim..
Zera esraezgioz Sebze agirlikli besleniyoruz haftada bir balik et. Corba olur muhakkak, taze taza/kuru fasulye nohut ispanak patlican bezelye yani secenek cok aslinda yogurt ve kefir mutlaka vermeye calisiyorum. 6,5 yasinda da bi oglum daha var onun sevmedigi yemekleri dedigim gibi kofte borek tarzinda yapip yediriyorum. Bulgur, kinoa karabugday tuketiyoruz siklikla.
sarikavun esraezgioz et balik tavuk hindi hayvansal protein. Bakliyatlar da bitkisel protein oluyo ya. Mis gibi bi balik yap yanina da bi salata al mis gibi aksam yemegi
smnbr esraezgioz Et balık falan Tavuk veren de var ama ben tercih etmiyorum Tabii eti hergün tüketmesi karaciğeri yorar. Et vermedğiniz günler ilik sulu sebze yemekleri , bezelye vs verilebilir Yeşil mercimek de bu arada çok faydalı
cokbilmismom esraezgioz Oo çok fazla karbonhidrat besleyici bir şey pek yok. Benimki 16 aylık sayılır. Sabaha kahvaltıda yumurta yemiyor, peynir yemiyor suan daha önce yiyordu bugunlerde reddediyor. Kahvaltı yapmayınca öğlen mutlaka kemik sulu veya kiymali bir çorba yaparım şehriye veya yayla çorbası gibi. Akşam biz ne yaptıysak ondan yer eğer yemeyeceği bir şeyse köfte yapıyorum yani haftanın neredeyse 4 gununde köfte yer başka bir şey yemiyor yanına ayran ve sebzeli markana falan veriyorum. Yoğurt veriyorum. Ama bu sıralar yemek reddi cok var sabah muz bile yemedi. Gün içinde ara öğün olarak benim yaptığım kavanoz mamalar var onlardan yediriyorum onu seviyor.