Aysesevgi Sevgili anneler 19 günlük bebeğim var uyuyamıyor gaz yüzünden her süt verdiğimde çıkarıyorum fakat sanırım alttan kakasını yaparken zorlanıyor o gazı çıkarmada zorlanıyor.İlk bebeğim ne yapmalıyım yardım edin doktora mı götüreyim
Zilann Aysesevgi benim de bebeğim gaz problemi yasıyor 15 günlük ilk çocuk kayınvalidem ve annem anason kaynatıp ver dedi aldım 1 çay kaşığı anasonu 10 cc su miktarina göre kaynatıp soğutuyorum bebeğime içiriyorum gazı çıkıyor ve ardından kakasını yapıyor 🤷🏻♀️ Biz de işe yaradı sizde yarar mı bilemem🙏🏻
TgbasultAn Aysesevgi karnına dairesel hareketler yap ve bacaklarını toplayıp karnına iyice bastır. Vede simdi denk geldim krem varmış vindi diye karnına sürüyosun bide alttan makattan sokuln varmış cok iyi gelıyomus
Deletedmom114 Gaz bağırsak gelişimi olduğu için oluyor canım ama en aza indirmek için emziriyorsan kimyonlu su içebilirsin,karnına masaj yap, ayaklarını sıcak tut, ayaklarını karnına çektiğinde ve ıkındığında hemen bacaklarını yavaşça karnına doğru itekle 💁🏻♀️
Asaren Aysesevgi bende çok gaz sıkıntısı çektim şimdi 4.ayına girdik çok şükür azaldı sancıları ama ozamanlar kiraz çekirdekli kemer kullandım ve çok etkisi oldu kakasını yapmasınada yardım ediyodu baya rahatlattı
Yesimkuzey Aysesevgi 1 çay kaşığı hakiki zeytin yağı içir ya da karnına yağla masaj yap y a da makatına sür
Ebruili Hali hazırda gaz problemi ile boğuşan anne olarak şunu anladım ki ne yaparsak yapalım pek faydası olmuyor zamanı gelince bitiyor gazlar ama öğrendiklerimi denediklerimi paylaşabilirim. Öncelikle şunu fark ettim damlalar veya doğal yolları denediğimde bir süre iyi gelsede vücut alışınca etkisi gidiyor. 1 aylık olmamıza yakın doktorumuz gaz sancılarından dolayı biogai ( probiyotik ) ve nurse gaz ilacını verdi kullandık işe yaradı derken tekrar başladı bu sefer nurse yerine sap kullanmaya başladım fena değildi ama yine bir süre sonra etkisini yitirdi. Yakın zamanda zinco aldım nurse ve saptan çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda ara ara kimyon demleyip bebeğime içirdim kendimde içtim( emzirmeden 10 dk önce veriyordum 1-2 çay kaşığı günde 2-3 kere) bazen tane kimyon anason demleyip aynı şekilde kullanıyorduk rezenenin iyi geldiğini söyledi doktorum ama 1 kere deneyebildim. Humana iyi geceler çayı içiyoruz ara ara. Yeni öğrendiğim bir şey var bebeğinizi gün içinde ara ara yüz üstü tutarsak karnı kuvvetlenirmiş gaz sorunu çabuk çözülürmüş biz 2.5 aylık olduk belki en başından bilseydim etkili olabilirdi. Bisiklet çevirme hareketi biZde inanılmaz güzel gaz çıkartıyor ama biraz hızlı yapmamızı göstermişti doktorumuz. Karın masajı yapabilirsin dikkat etmen gereken saat yönünde karnını ovalaman bebeğinin çünkü gazları çıkartma yolu bağırsak düzeni o şekilde tam tersini yaparsan bebeğin çok gaz sıkışması yaşayabilir, ayaklarını ben kat kat giyindiriyorum ısıtılan lavanta keselerimden var yurt dışından geldi karnına ve ayaklarına koyuyorum havlu ısıtıp aynısını yapabilirsin. Kendim yediklerime çok dikkat ediyorum hatta çoğu zaman tavuk suyu çorbası içiyorum bol su içmeni tavsiye ederim annede bağırsak sorunu varsa direk bebek etkileniyor. Bugün okuduğum bir yazıda 5 den sonra yemek yemeyin yazıyordu deneyeceğim şimdilik aktaracaklarım bu kadar umarım bu süreç sen ve bebeğin için çok çok çok kolay geçer
Hazal89 Aysesevgi biz neler neler çektik gazdan nurse harveys derman oldu derdimize damla kullanmanda fayda var yoksa 3 ayına kadar böyle gider
My_LiFee Aysesevgi yarimdan az çay bardağına su koy kaynamis ılık su bir cay kaşığı kimyon ekle gunde iki üç öğün ver cnm
Limonlusu Aysesevgi canım sab simplex yada zinco damla kullanabilirsin ama zinconun saatini kesinlikle şaşırmaman lazım. Onun dışında gaz geldiği zaman bezini aç ve makatının kenarlarına parmağınla masaj yap o ıkındıkça çıkaracaktır.
Limonlusu Aysesevgi canım direk eczaneden al zaten sigorta falan karşılamıyor. San simplex ortalama 70 TL. Zinco 20 TL. Zincoyu 12 saatte bir 4 damla olarak veriyorum ben.