hmyrylmz 19 aylık bebeğinizin kaç kelimesi var benim bebeğim bunları söylüyor yeterlimi sizce Baba dede nene al su araba sesi uçak sesi mö meee mama kalk(düştüğü zaman) bak top 1 /2 diye sayıyı söylüyor ikili kelime kurmak olarak da bak su bak top bak mama diyor ve henüz anne demedi buna üzülüyorum 😏
maygirl hmyrylmz 19 aylikken kızım 2 ve 3 lü cumleler ile konusur kelime haznesi bi hayli fazla idi cumlelerle konusuyordu.Şuan 26 aylık tabi.Normal bi sekilde konuşuyor bizler gibi..Kelime sayınizı biraz genisletseniz basit 2li cumleleri var bebeğinizin daha cok cumle ve kelime dağarcigida genislemis olur.Ayına gore az ama..bikac aya dahada farkeder durumu tabiki birden degiseblir gerekli ilgi ortam ile ha birde genetik bunlar unutmamak gerekir🌼Hepsinin gelişimi kndine ozgü.
01012024 hmyrylmz oğlumda 19 aylık şuan 25 kelimesi var uğraşıyorum ama kendi öğrenmek isterse öğreniyor :) birde yeni bişey öğrenince bazen eski kelimelerden söylemiyor unutuyomu yoksa söylemiyomu zaten bilmiyorum
nnoktaa hmyrylmz 19 aylık. Bana göre sadece 3 kelimesi var. Mama meme baba. En belirgin bunları duyuyorum. Ama meğer çocuğum al ver tamam gel dede falan da diyormuş.
acemianne___ Benim 20 aylık 50 den fazla kelimesi var , bir kaç gündür baba gitti kedi gitti tarak düştü gibi ikili cümlelerde kuruyor Üzülmeyin elbette söyleyecektir her çocuğun gelişimi farklıdır
hmyrylmz Kitap okuyorum aslında ama bir süre sonra dinlemek istemiyor elimden çekiyor çok konuşuyorum ama bir anlık söylüyor bazı kelimeleri de üç dört gün sonra söylemyi bırakıyor
hmyrylmz 01012024 aynen benim kızımda söyledi bazi şeyleri bir hafta sonra söylemiyor ben anket açarken sadece aklıma gelenleri saydım sonradan aklıma geliyor yavaş yavaş ama en iyisi bir kağıda yazmak 😀