Benim gibi öğlenleri bebişine çorba yapan annelere 7 doyurucu tarifle geldim. Ben 2 günlük yapıyorum genelde şimdiden afiyet olsun🌸
1- Un Çorbası
1 çorba kaşığı irmik 1 çorba kaşığı istediğiniz bir unu zeytinyağında kavurun. Sonra 1 küp bebek salçası ve 1 küp ilikli kemik suyu atın. Üstüne de kaynar su ekleyin. Ben biraz kıvamlı yapıyorum oğlum çok sulu sevmiyor. Bazen içine 1-2 kaşık pirinçte atıyorum.
2- 4 Kaşık Çorbası
Kırmızı mercimek,yeşil mercimek,pirinç,bulguru 1 er kaşık olacak şekilde kasede yıkayın. Tencerede salça yağı kavurun daha sonra malzemeleri atıp 2-3 dk kavurun. İlikli kemik suyu ve normal suyu da koyup pişirin. Daha sonra çok az blenderdan geçirin.
3- Tel Şehriyeli Havuç Çorbası
Küçük bir havucu rendeleyin. Daha sonra yağda kavurun ve 1 tatlı kaşığı istediğiniz bir unu ve bir küp salçayı koyup pişirin. Üstüne ilikli kemik suyu normal su koyup kaynatın. İstediğiniz ölçüde de şehriye atın.
4- Bal kabağı Çorbası
4-5 parça bal kabağı,minik patates,soğan,yarım havucu yağda kavurun. Ben içine biraz bulgurda atıyorum. Sonra yine salça ilikli kemik suyu atıyorum istediğiniz kadar su koyun kaynasın. Sebzeler yumuşayınca blenderdan geçirin.
5- Arpa Şehriye Çorbası
Yağda salçayı kavurun. Üstüne su ekleyin kaynasın biraz sonra ben baya şehriye ekliyorum oğlum katı seviyor. İlikli kemik suyu da atıp pişirin.
6- Sebze Çorbası
Evde ne varsa atıyorum aslında. Kapya biber,patates,kabak,havuç. Hepsi yarım olacak. Yağda kavurun üstüne su isterseniz salça katın. Ben biraz pirinçte atıyorum. İstediğiniz kadar su koyun. Pişince blend edin hazııır.
7- Vitamin Çorbası
2 küp kuzu kıyma,yarım soğan,2 kaşık bulgur,yarım kabak,yarım havuç,yarım kapya biber, hepsini kavurun yağda su ekleyin yumuşayınca blend edin 🌸