Biliyorum sizde tarif bulmakta zorlanıyorsunuz ve bebeklerinize farklı şeyler yedirmek istiyorsunuz. 1 haftalık fikir bırakıyorum en azından bu hafta ne yedirsem diye düşünmezsiniz 🌸
1-Patates Tost
- Minik bir patates haşlayın. Sonra ezin içine kaşar rendeleyip 1 yumurta kırıp çırpın. Daha sonra tost makinesine iki yağlı kağıt arasına koyup pişirin.
2-Patatesli Omlet
- 1 minik patatesi rendeleyip suyunu sıkın. Tavada yağda 5 dakika karıştırıp çevirip pişirin. Ayrı yerde yumurtayı kırıp çırpın ve tavaya dökün. Hepsini karıştırarak pişirin. Tabağa alın ve üstüne kaşar parçaları serpin.
3-Muzlu Yaban mersinli Pankek
- Yarım muzu ezin 1 yumurta kırıp karıştırın kıvam alana kadar istediğiniz bir unu ekleyin ne çok cıvık ne çok katı olsun en son yaban mersinlerini 2-3 e bölüm içine atın karıştırın. Tavaya yağ döküp ısıtın daha sonra istediğiniz büyüklükte pişirin.
4-Muz Dolgulu Krep
- 1 muzu ince dilimleyin. Kaseye 1 yumurta 1 tatlı kaşığı tahin kıvam alana kadar da istediğiniz bir unu ekleyin. Sonra dilim muzları harca batırıp yağlı tavada pişirin.
5-Makarnalı Yalancı Börek
- Ben genelde erişte veya kus kus kullanıyorum. Önce makarnayı haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra bir kaseye alıyorum üstüne bir yumurta kırıp çırpıyorum. Tavayı iyice ısıtın yoksa yapışıyor. Arkalı önlü pişirin kapağını da kapatın mutlaka.
6 -Aslında bu tarif değil 🤓
- düz omlet (baya çırpıyorum kasede) yarım domates ve çeçil
7 -Yumurtalı Ekmek
- Bir dilim ekmeğin kenarlarını kesiyorum sadece içi kalsın. Bir yumurta çok az sütü karıştırın ekmeği içine atın iyice çeksin ekmek sonra kızartın. Yanına da yine çeçil ve domates veriyorum.
Ben bunları yediriyorum genelde hepsini çok seviyor. Şimdiden afiyet olsun🌸
Bu arada son tarifte süt var oğlum 11.5 aylık bende yeni vermeye başladım içirmedim sadece çok az yumurtaya ekledim alerji vs yapmadı.
Domateste aynı şekilde denedim bir reaksiyon olmadı o yüzden 11. Aya girince yedirmeye başladım.