Merhaba, çook uzun zamandır tatile gidemedik ve artık bu yıl iki gün de olsa yıldönümümüz haftasonuna denk gelince Mersin ya da Hatay’a gidelim dedik. Bütçemiz iki gece için toplam 10-12 bin civarını geçmemeli. Eşim otel arama işini tamamen bana bıraktı. Bu süreçte günlerdir otel ve bungalov fiyatlarına bakıyorum. Bazı çok takipçili bungalov hesapları buldum. İnanır mısınız çook profesyonel ve güvenilir duruyorlar. Bir kere memnuniyet ve etiketlenmiş mesajlar ve storiler paylaşmışlar. Hatta dolandırıcı sayfalara dikkat edin şeklinde birkaç dolandırıcı sayfa ihbarında bulundukları paylaşımlar yapmışlar. Hesaba türsab kodu yazmışlar, girip kontrol edebilirsiniz diye. Takip ettikleri hesaplar arasında turizm bakanlığı ve türsab gibi hesaplar var. Peki ben dolandırıcı olduklarını nasıl anladım? Öncelikle fiyat bilgisi sorduğumda 3 öğün yeme içme dahil havuzlu ya da jakuzili odalara geceliği 4 bin ya da 5 bin gibi komik rakamlar vermişler. İnanmak da istiyorum ama orda içime bir şüphe düşüyor. Şikayetvar da firma adını aratıyorum bir şey çıkmıyor. Aklıma gelince instagramdan “hesap hakkında” kısmından 15 16 kere isim değilşikliği yapıldığı bilgisine ulaşıyorum. Sonra yine de emin olmak için türsab’ın sayfasından kodu ve firma adını aratıyorum bi bakıyorum ki gerçekten doğru ama küçğk bir detay var. Benim baktığım bungalov firması Mersin konumunda görünürken türsab’da kayıtlı olan aynı isimli olan firmanın adresi Antalya. Yani bu detayları farketmesem zekice bir
şekilde dolandırılmıştım. Sizleri de bu detaylara dikkat etmeniz konusunda uyarmak istedim. Ayrıca Hatay veya Mersin’de önerebileceğiniz otel vs önerilerine de açığım, şimdiden teşekkür ederim :’)