Merhaba arkadaşlar,
Benim 2 yaşını geçmiş bir minik fırtınam var. Gerçekten tam bir fırtına… Hani bazı çocuklar vardır, parkta usul usul kumla oynar, bir oyuncaktan diğerine geçer, annesi de kahvesini içer ya… İşte biz onlardan değiliz 😂
Kızımı burada büyük ölçüde tek başıma büyütüyorum. Elbette arkadaşlar var ama herkesin bir temposu oluyor, her zaman bir araya gelmek mümkün olmuyor. Hal böyle olunca zaman zaman kafamın içi dolup taşıyor, sorularla baş başa kalıyorum.
Mesela biz parkta salıncağa oturmadan önce kaydırakta bitiyoruz. O da bitmek değil aslında, çünkü kaydıraktan kaymıyor, kaydıraktan kaçıyor 😅 Sürekli bir yerlere koşuyor, gözüm üzerinden bir saniye ayrılsa yüreğim ağzıma geliyor. El falan tutmak yok zaten, mümkün değil. Akşam karanlığında dışarı çıkmaya tırsıyorum, çünkü “bir anlık gözden kaçırma” lüksüm yok.
Bir de şu paylaşma mevzusu… Şimdi yanlış anlamayın, ben de biliyorum çocuklar paylaşmayı zamanla öğrenir ama bazen başka bir çocuğun elindeki oyuncağı almak isteyince ne yapacağımı bilemiyorum. Her zaman yapmıyor ama bazen o oyuncağı almazsa dünyanın sonu gelmiş gibi davranabiliyor. Ağlıyor, tutturuyor. Dışardan bakınca “bu annesi hiç sınır koymuyor” falan denmesinden çekiniyorum. O yüzden bilmediğimden soruyorum, bu durumlar normal mi?
Oyun grubuna götürmeyi düşündüm ama “ya orada başka çocuklara da çok agresifleşirse” korkusu var içimde. Hani içimden biri “git dene” diyor, diğeri de “ya olay çıkarırsan?” diye fısıldıyor 🤷♀️
Bu arada dışarıya götürmüyor değilim. Elimden geleni yapıyorum. Ama parkta 5 dakika oturuyorsa, 1 saat ben peşinde koşturuyorum. Kumla oynamak? O ne ki? 😅 Zaten bebek arabasında gezmek de artık ona göre değilmiş, onu da net anladık.
Yani anlayacağınız kafamda deli sorular. Bu sadece 2 yaş sendromu mudur? Geçici mi? Büyüyünce düzelir mi yoksa bu bizim karakterimiz mi oluyor? Bilmiyorum… Kötü niyetli sorular değil bunlar, sadece gerçekten bilmediğim için soruyorum. Bana “çocuk bu” deyip kızmayın olur mu? Ben de elimden geleni yapmaya çalışan, bazen yorgun, bazen çaresiz ama hep seven bir anneyim sadece 💛
Valla bir akıl veren olursa çok makbule geçer 🙏