Elizduru Ne olur böyle tek bir msj halinde bana güzelce yazın 💕ilk çocuğum nasil yapacağımı bilemiyorum açıkçası korkuyorum. 5 aylık olucaz doktorumuz başlayın dedi ve dişler yavaştan kendini göstermeye başladı damaklar beyaz olmus. Nelerle başlamalıyım bu arada kızımda REFLÜ var. Kilosu 1 kg geride kusmaları çok 🤷♀️😔
Tugce22 Elizduru canım doktor bana bi liste verdi 4 ayda bile başlayabilirsin dedi ben 5i bekldim 4 gundur başladım bugunde tam 5 aylık olduk. Bende burdaki ark danıştım aynı senın gibi. Bizim düzenimiz şoyle saat 8 -8.30 anne sütü 9-10 uyku 10.30 yogurt 12.30 13-00 anne sütü+mama 15.30 meyve püresi veya kaşık maması 17.00 -18.00 anne sütü+ uyku 21.00 anne sütü +uyku (bazen uyumuyor ama) 23.00 mama + anne sütü ve kapanış😂🙄 bu daatler bazen yarım saat oynuyor bana ilk 4 aylıkken verdiğinde ben bu cocugu nasıl bukadar uyutuca dıyodum şükür kendiliğinden düzeni kurduk boyle gidiyor. İlk yogurtla başladım 3 gun boyunca meyve püresi yerinede kaşık maması verdim bu istege baglı yogurtla meyvenin oldugu saati yer değiştirebilirsin. İlk gün 1 tatlı kaşıgı 2 gün 2 tatlı kaşıgı 3 gğn 3 tatlı kaşıgı verdım. Şimdi elmaya geçtik dünden beri elma tattırıyorum dün yarım elma cam rendede rendeledim. Elmanın 3 gunu bitince armut ve ya muz dusunuyorum. Ben boyle yaptım bi sıkıntı olmadı.
espalp Elizduru normalde önce yoğurt ile başlıyor herkes. Yoğurttan sonra meyveye geçme. Meyveler tatlı olduğu için banko seviyorlar sonra sebze verimce sebzeleri aynı iştahla istemiyorlar. Benim oğlumda süt alerjisi var yoğurdu es geçtik bu yüzden. Sebze ile başladık. Patates, bal kabağı, havuç, pirinç diye devam ediyoru. Üç gün kuralına uyun. İlk gün çay kaşığı kadar ikinci gün tatlı kaşığı kadar üçüncü gün yemek kaşığı kadar. Aynı anda iki yeni şey tattırmayın. Tatları mümkün olduğunca tek tek verin. Tek yemeye uygun olmayan bir sebzeyi başka daha önce verdiğim bir sebze ile karıştırıyorum sadece. En fazla üç şeyi karıştırın ama sadece biri yeni olabilir. Bir de ben kaşık mama kullanıyorum oğlum seviyor. Günde iki kezden fazla ek gıda vermeyin. Unutmayın ki tadımla geçer 5.ay doyumluk değildir
Tugce22 Elizduru canım doktor bana bi liste verdi 4 ayda bile başlayabilirsin dedi ben 5i bekldim 4 gundur başladım bugunde tam 5 aylık olduk. Bende burdaki ark danıştım aynı senın gibi. Bizim düzenimiz şoyle saat 8 -8.30 anne sütü 9-10 uyku 10.30 yogurt 12.30 13-00 anne sütü+mama 13.00- 15.00 uyku ama en fazl 1.5 saat uyuyor 15.30 meyve püresi veya kaşık maması 17.00 -18.00 anne sütü+ uyku 21.00 anne sütü +uyku (bazen uyumuyor ama) 23.00 mama + anne sütü ve kapanış😂🙄 bu daatler bazen yarım saat oynuyor bana ilk 4 aylıkken verdiğinde ben bu cocugu nasıl bukadar uyutuca dıyodum şükür kendiliğinden düzeni kurduk boyle gidiyor. İlk yogurtla başladım 3 gun boyunca meyve püresi yerinede kaşık maması verdim bu istege baglı yogurtla meyvenin oldugu saati yer değiştirebilirsin. İlk gün 1 tatlı kaşıgı 2 gün 2 tatlı kaşıgı 3 gğn 3 tatlı kaşıgı verdım. Şimdi elmaya geçtik dünden beri elma tattırıyorum dün yarım elma cam rendede rendeledim. Elmanın 3 gunu bitince armut ve ya muz dusunuyorum. Ben boyle yaptım bi sıkıntı olmadı.
Tugce22 az once bir arkadaşa yazmıştım buyrun. Tabi siz meyve değilde sebzeylede başlayabilirsiniz doktora danışıp. Aybars_m Elizduru canım doktor bana bi liste verdi 4 gundur başladım bugunde tam 5 aylık olduk. Bende burdaki ark danıştım aynı senın gibi. Bizim düzenimiz şoyle saat 8 -8.30 anne sütü 9-10 uyku 10.30 yogurt 12.30 13-00 anne sütü+mama 15.30 meyve püresi veya kaşık maması 17.00 -18.00 anne sütü+ uyku 21.00 anne sütü +uyku (bazen uyumuyor ama) 23.00 mama + anne sütü ve kapanış😂🙄 bu daatler bazen yarım saat oynuyor bana ilk 4 aylıkken verdiğinde ben bu cocugu nasıl bukadar uyutuca dıyodum şükür kendiliğinden düzeni kurduk boyle gidiyor. İlk yogurtla başladım 3 gun boyunca meyve püresi yerinede kaşık maması verdim bu istege baglı yogurtla meyvenin oldugu saati yer değiştirebilirsin. İlk gün 1 tatlı kaşıgı 2 gün 2 tatlı kaşıgı 3 gğn 3 tatlı kaşıgı verdım. Şimdi elmaya geçtik dünden beri elma tattırıyorum dün yarım elma cam rendede rendeledim. Elmanın 3 gunu bitince armut ve ya muz dusunuyorum. Ben boyle yaptım bi sıkıntı olmadı.
Cigdemm61 Canım ilk önce kendi mayaladgn yoğurtla sonra meyve suları ve sebzelerle devam etmelisin ama hiç biri doyumluk değil bide pirinç unu kullanma onun yerine geçe mamaları var onlardan yapıp verebilirsin
Arzuorhan espalp benim oğlum da da süt alerjisi olabilirmiş acaba belirtileri nelerdi. Ben emziriyorum suan neler yasaktı acaba size
Tugce22 Mevara başlamadım ben zaten 4 ayda yavaş yavaş tattır damak tadı oluşsun dedi ama ben emziriyorumda o yuzden 5ayı bekledim.
Ardeninmomss Bizde 4ay olduk merak ediyorum açıkçası baslasammi diye 4aylik kaşık mamaları falan var bisey olurmu diyede çok korkuyorum
Tugce22 Ardeninmomss ben onları 4 ay 27 gunlukken ilk gordum markette dikkat etmemişim hero baby nın aldım ama bence bekleyın 1 ay daha cunku onlar kabızlık yapıyormuş ben 1 çay kaşıgı zeytşn yag koyuyorum verirken
espalp Arzuorhan bizimkisi bağırsak tepkili. Gürültülü ve sulu kaka, kakada mukus, kulak arkası kuruluğu, huysuzluk, geçmeyen gaz krizleri gibi belirtilerimiz vardı. Süt ve süt ürünleri, dana eti, baharat ve kuruyemiş tüketmiyorum hala
Ardeninmomss Elizduru hadi ya ben sorduğumda 6aylikken baska dedi ama soylede bi düşünmek lazım önceden herşey veriyorlarmış ve gayette sağliklilarmis
Kereminannesiii Elizduru 1 tatlı kaşığı yoğurtla başladık 10 gün boyunca 100 gramı bulacak şekilde yoğurt ver dedi. 10 günün sonunda kahvaltı ekledi. 1 çay kaşığı tuzu azaltılmış beyaz peynir. 1 çay kaşığı yumurta sarısı. 4/1 ceviz. 3 tane bebe bisküvisi bunları sütün ya da herhangi bir mamayla ez öyle ver dedi. Her bebeğe kilosuna göre başlangıç yapıyoruz dedi. Yoğurtla başladım şimdilik
Tugce22 Huseyinseymaislim memeyi bıraktıysa oncelikle formül mama içmesi gerek. Kaç aylık bebeğiniz. En az 5 ayda başlarsınız sizde ek gıda tabi doktorunuza danışmanız lazım.
Elizduru Ardeninmomss annemlerde israrla ver dedi biz sizleri böyle büyüttük dedi ama 😅dinlemedim doktorun söylemiyle hareket ediyorum 😁sütüm cok olmasina ragmen kilosu az geldi mama basladik ama ek gidaya da gecis yapicam