efuli034 Kızlar sütüm bir süre yetiyor günde iki defa mama veriyorum geceleri baya doluyor ama gündüz çok emdiği için bebeğim asla gündüz yetmiyor mama vermekle kötü mü yapıyorum ilk bebeğim herkes mamaya çok kötü bakıyor sizin düşünceleriniz nedir
organikirmik efuli034 yetmediğini nereden anlıyorsunuz? Ne kadarlık bebeğiniz, kilo alımı nasıl, mama kullanmadan önce özellikle nasıldı
Syldzn1 efuli034 insanların ne dediğine asla bakmayın. Kızım Kasım’da 4 yaşına girecek 1 ay sütüm zor geldi hadi ilk çocuk dedik cahillik dedik ikinciyr doğum yaptım 2 aylık olacak 5 gün sonra meme+mama devam ediyorum çünkü sadece sağ göğsümden geliyor süt. Emzirme hrmşiresine gittim pompa aldım sağdım ama yok olmayınca olmuyormuş demek ki. Hiç zorlamadım çünkü bebeğim emiyor ama doymuyor ağlıyor belli ediyor yani açlığını. Ne yapalım mama da zehir değil sonuçta :)
ballikolarim efuli034 Ayni bende sizin gibiyim 2 ayligiz gunduzleri 2 kez veriyordum mama kilo alımı az.diye ¾ cikardim mamayi ayni zamanda emiyorda gece benimde goguslerim dolu oluyor gunduzleri öyle olmuyor sürekli emdiği icin
elf560_ efuli034 neden kötü olsun ben 1,5ay emmişim sonrası mama.kardeşim cok uzun emdi sürekli hasta olur.yetmiyorsa yetmiyordur.ben de günde 2 defa mama veriyorum.sütüm yok diye daha cok stres yapacagıma düşünmemeyi tercih ediyorum.bebegim 2,5 aylık
efuli034 organikirmik yeni bir aylık oldu gece uyku düzeni çok güzel maşallah çünkü meme de süt var dolu dolu biliyorum emip yatıyor gündüz ise uyuttuğumda yarım saat aralıklarla uyanıyor ben uyuyamiyoruz zannediyordum ama doktorlar yeni doğan bir bebeğin yarım saat aralıklarla uyanmasını aç olduğuna işaret ettiğini söylüyor mamayı denedigimde ise uyuma süresi uzuyor
efuli034 organikirmik yeni bir aylık oldu gece uyku düzeni çok güzel maşallah çünkü meme de süt var dolu dolu biliyorum emip yatıyor gündüz ise uyuttuğumda yarım saat aralıklarla uyanıyor ben uyuyamiyor zannediyordum ama doktorlar yeni doğan bir bebeğin yarım saat aralıklarla uyanmasını aç olduğuna işaret ettiğini söylüyor mamayı denedigimde ise uyuma süresi uzuyor
efuli034 Syldzn1 haklısınız mama için o kadar kötü bakış acıları var ki ilk verdiğimde kendimi aşırı suçlu hissettim bir de ilk anneliğim ne yapmam gerektiğine dair bir bilgim yok sonra bebeğimin doyduğunu fark edince ona bu kötülüğü yapamam kötü gelmiyorsa neden vermiyim ki diyip devam ettim
ballikolarim elf560_ Benim kizimda öyle 2 yasina kadar emdi hic mama almadi 5 yasina girecek anaokuluna basladik bu sene her ay hasta oldu
eceeemmm efuli034 bende aynı senin gibiyim kimseyi ilgilendirmez bence bu sende takılma sağlıkları doymaları her şeyden daha önemli
elf560_ ballikolarim sanırım sadece mama ya da sütle ilgili değil bu durum.hamilelikte önemli.doğduktan sonra kazanılan bağışıklıkla da ilgili.benim kayın pederim doğdugu anda meme almamış.düşünün inek sütüyle büyümüş.çakı gibidir yaşına göre.heğimiz iyi anneleriz çünkü elimizden geleni yaptık
organikirmik efuli034 o kadar matematiksel olduğunu düşünmüyorum, uyumayan bebek de çok var. Mama asla öcü değil gerekirse kullanın ama önce bi anne sütüyle aldığı kiloya bakardım ben olsam