Prens3456 schengen bölglerine alırsan schengen bölgelerine gidersin şimdi hepsini tek tek yazmak olmaz. Ordan aldım oraya gittim diye de birşey yok artık. Hangi ülkeden vize alırsan multi giriş olsa bile aldığın ülkeden giriş yapacaksın. Norveçe gideceksen norveç schengen vizesi alman lazım ordan gireceksin ordan başka yerlere geçersin. Yunanistandan alıp almanyaya italyaya gidemezsin önce yunana gitmen lazım. Vize alabilmen için bankada yüklü miktar euro veya dolar nakitin olmalı 5.000 euro ve üstü gibi tapu araba vs hepsini koyacaksın, sgklı bir işte çalışman lazım sgk bildirgeni koyacaksın, maaş bordronu koyacaksın. Gideceğin yerlerin hepsine kalacağın otellerin hepsine rezervasyon yapacaksıj ve uçak biletlerini koyacaksın vs vs. Şu an en kolay şurası burası veriyor diye birşey yok eskidendi onlar. Daha önce hiç yurtdışına çıkmadıysan bütün evraklarını eksiksiz doldurup gerekenleri yaparsan almanyadan sana vize çıkar ama tabi tandevu tarihi bulursan. İngiltere vs daha farklı süreçlere tabi. Orası bazen schengenin olsa da vermiyor, amerika şu an kimseye vermiuyor trumptan dolayı. Ben ilk italyadan aldım herhalde 20 sene olacak ondan sonra hep ya almanya ya fransadan aldım schengeni sorun yaşamadım. Sonrasında ingiltere aldım 2 senelik birtek amerika vizem yok ona da zaten daha gitmeyeceğim çocuk küçük.