[silindi] Kızım 14 aylık dün kulaklarını deldirdik. Biraz önce fark ettim sol kulaktaki küpesi düşmüş. Kızlar ne yapacağımı bilemedim:( kendi küpemi taktım delik kapanmasın diye Sonra da kolanya döktüm mikrop kapmasın diye Var mı başına gelen ne yapmalıyım.?
siladgnchdr [silindi] eczaneden küpe alacaksın bu kadar kendi küpenizi neden takıyorsunuz enfeksiyon kapar kulağı
Mariposa [silindi] enfeksiyon kapabilir eczaneden antibiyotikli krem alin bolgeye surun. Bazi eczanelerde kupe oluyor alip takabilirsiniz ama onlar da cok kalin oluyor normalde yatarken cocugu rahatsız edebilir . En iyisi kuyumcudan altin cocuk kupesi almak .
siladgnchdr [silindi] ip falan yapmayın sakın ha kullağı alışana kadar eczaneden küpe alacaksınız iki dk alın 2 yaşında cesaret edemiyorum deldirmeye:/
siladgnchdr Mariposa evet ama şuan alabilir mi bilmem ki yeğenimi deldirdiğimiz de kulağını alışana kadar bu kalsın demişlerdi o yüzden söyledim bende öyle kullandım bir süre sonra küpeye geçtim 🌺
Mariposa siladgnchdr 14 aylik diyor ya , yazik kocaman onlarin uclari yatarken kulak arkasini acitir. Ecz calistim biliyorum biz de deliyorduk o kupelerle. Çivi gibiler.
siladgnchdr Mariposa Biz bu şekilde aldık böyle mi yoksa çengel gibi olanlar mı rahat oluyor bilmeden almıştık daha deldirmedik
Mariposa siladgnchdr Bu tarz olanlar cocuklar icin daha guvenli. Sizdeki gibi olanlar yatarken arkadan cikabiliyor.
siladgnchdr Mariposa tüh keşke böyle alsaydım heves edip aldık kaldı neyse kulağını deldirmeye cesaretim yok zaten benimkini ilk okula giderken kendi isteğimle deldirmişler kızıma da öyle yapayım teşekkür ederim 🤍
Kuzularinanasi [silindi] ip gecir.o aylarda kulagina batar ya kupe.bn bile daha bu yasimda kupeyle hic yatamam.yada cikar digerini de.byyuyunce akli erince isterse kendi deldirir.valla ben anlamiyorum nedir bu annelerdeki bebek yani daha küpe meraki.benim kizim 6 yasinda kendi kuzeni deldirirken heves etti istedi de deldirdi.
Mariposa siladgnchdr ☺️ kucukken cok tatli duruyor kiz cocuklarinda kupe. Ama kullanimi bakimi zor. Ecz calisirken hatirliyorum hep krem aliyordu anneler pisman oluyorlardi. Buyusun dediginiz gibi ilkokul yasinda akranlarindan gorup o da isteyecek zaten. 🫀
siladgnchdr Mariposa evet öyle ama işte bazı kulak memeleri yırtılmaya meyilli oluyormuş kuzenimin kulağı ayrık küçükken yanlışlıkla sacı takılmıs cekerken ayrılmış iki memesi var daha yeni diktirecek çok korkulu aynı zamanda 🥹
Mariposa siladgnchdr ay Allah korusun. Arkadasimin kizi kreste oynarken arkadasi oyuncak zannedip çekmişti korkunc bisey.