Merhaba kızlar, bebeğim bugün 19 ay 20 günlük. Kelime sayısı en son saydığımda 75 idi ama 1 aydır falan saymıyorum. İkili cümlelere de 18. Ayında yavaş yavaş başladı ama çok basit düzeyde 2 li cümle kullanıyor. “Anne gel, baba gitti, bebek düştü, anne su, baba geldi vs. “ gibi çok basit cümleler henüz. Bazen, çok nadir de olsa üçlü cümle kurmaya çalışıyor. “Baba lüle lüle (güle güle ) gitti “ , cik cik mama ye ( kuş mama yiyor ) gibi . Ama hayatımızda ekran var maalesef, bebeğim aşırı ama aşırı iştahsız. Hep kilo sorunumuz oldu ve kan değerlerimiz de düşük çıkınca ekran açmak zorunda kaldım. Sadece yemek yerken izliyor ekranı ya da benim çok ama çok acil bir işim olursa mecbur kalırsam açıyorum. Günlük süresi çok uzun değil ekranın ama vicdanım da rahat etmiyor. Ekran vermediğimde kızın asla yemiyor. Zaten izlediği tek bir çizgi film var başka bir şey izlemiyor. (Niloya) ondan da birkaç kelime öğrendi ama dil gelişimi olarak normal gibi hissetsem de hayatımızda ekran olduğu için emin olamıyorum. 20. Ayına girecek neredeyse , ikili cümleler hala çok basit düzeyde, sizce normal mi ? Bu arada bir sürü kitabı var, etkinlik kitaplarımız falan da var. Her gün onlarla ilgileniyoruz, konuşturmaya çalışıyorum. Her gün parka götürüp daha fazla sosyalleştirmeye çalışıyorum. Zaten çok sosyal bir kız ama daha fazla iletişim halinde olmasını istiyorum. Sizin bebişleriniz nasıl, neler yapıyorsunuz bu aylarda ☺️