Oğlum Eylül de 3 yaşına girecek prematüre doğdu 29 haftalık dünyaya geldi bilmiyorum alakası var mı ama genelde prematüre annelerinden bizim çocukta böyle laflarını duyduğum için içimi dökmek istedim.
Doğdu doğalı zor bir çocuk uyku konusunda olsun yemek konusunda olsun hep zorlandım karakter olarak da zor bir çocuk. Bunu annesi babası olarak biz söylemiyoruz sadece çevremizde ki herkeste oğlum için aynı şeyi düşünüyor.
Gerçekten bir insan hiç mi yorulmaz hiç mi oturmak sakin oyunlar oynamak istemez anlamıyorum. Arkadaşlarımızla buluşuyoruz tüm gün terlere karışan sadece benim sesi kısılan sadece benim çok yoruldum bu durumdan.
Kalabalık ailede büyüyor bir sürü çocukla aynı ortamda bulunuyor sıkılıyor desem sıkılacak bir durum yok. Suyu seviyor diye denize götürüyoruz evde havuza sokuyoruz günde 2 defa duş aldırıyoruz saha ne yapabilirim bilmiyorum. Kumla toprakla oynamayı seviyor diye çevremizde ki kumlu parklara götürüyoruz veya piknik alanlarına gidiyoruz ne bileyim sürekli dışarı çıkarıyoruz. Evde olduğumuz günler boyama yapıyoruz oyun hamuruyla oynuyoruz oyuncaklarla oymuyoruz bazen çizgi film izletiyoruz ama tüm bunları yaparken sürekki bir kaos halindeyiz. Her şeye ağlıyor her şeye bağırıyor gerçekten aşırı hareketli ve inat olmasından bunaldım. Oyun grubuna götürdüm bir kaç ay öğretmenimiz hareketli bir yapısı olduğunu söyleyip durdu. Orada ki psikolog ile özel görüşmeler yaptım çocuğu gözlemledik vs karakteri böyle diyor çocuk doktorumuza götürdüm bir sorun mu var gibisinden gelişimi gayet iyi prematüre bebeklerde bazen aşırı hareketlilik olabiliyor diyor.
Sınırlarım var mesela hayır dediğim şey hayırdır onu evete çevirmem sözümü geçiririm ama yine de mutlaka ağlar.
Özellikle eşim be herhangi 3. Bir kişi evdeyse o gün bize zehir olur. Çok yoruldum her çocuk mı böyle yoksa ben mi çok gözümde büyütüyorum.
Bunca hareketliliğin için de elbette güzel huyları da var mesela hayvanları çok sever , çocuklarla hemen kaynaşır yabancılamaz , öpmeyi sarılmayı sever temasımız iyidir, vurma ısırma gibi halleri yoktur mesela bazı çocuklarda çok oluyor ve çok cömert özellikle yemeğini çok paylaşır sever vermeyi vs ama işte bunlarla da kendimi bir yere kadar avutabiliyorum.
Gerçekten biraz daha sakin olması için ne önerirsiniz yani ne yapabilirim çözüm istiyorum gerçekten gittiğim her ortamda senin oğlum da hiç durmuyor laflarını duymaktan bıktım. Gittiğimiz düğüm olsun piknik olsun vs aile etkinliklerinde sana hiç rahat vermedi burnundan getirdi laflarından da bıktım. Herkes benim iyiliğim için söylüyor biliyorum hatta beni düşündükleri için mutlu da oluyorum ama ben artık oğlumun biraz olsun durulmasını istiyorum. Çevremdeki bazı yaşıt çocukları görünce ister istemez imrenmeye başladım.. mesela gittiğimiz parkta onlar sakin sakin kayarken benim oğlumun sürekli farklı şekillerde kayması beni korkutuyor veya salıncak da sallanırken bir anda tehlikeli bir şey yapacak korkusu beni yoruyor ama halbuki bakıyorum diğerlerine salıncakta oturmuş sallamıyor kaydıraktan normal kayıyor vs yani şimdi tam anlatamıyorum ama görseniz hak verirsiniz. Her gün mutlaka düşeriz başımıza bir şey gelir çünkü her oyunumuz tehlikeli :( bir kere kafasını kırdı , bir kere burnunu kanattı düştü saatlerce durduramadık o kanı yani artık aklımı oynatacağım 🥺