Bebeğim 16 günlük doğduğu ilk günden itibaren hep bir gaz sorunu vardı. İlk gece çok ağladı 3 4 gun sonra yine krizli bi ağlama acillik olduk hemşireler kakasını yaptirdi rahatladı. Hatta doktor röntgen istedi bu kadar kucuk çocukta gaz olamaz dedi baska seylerden süphelendi gaz dolu cikti rontgen. Sonra doktor kaleidon probiyotik ve relactaz basladi. Ama ben bebegimde son zamanlarda şunu farkettim. Gunde 4 5 kez kaka 8 9 kez cis yapiyor bağırsak gazi çıksa dahi ağlamaya devam ediyor bazen. Üst gazi çıkarsa ve birazcık kusarsa rahatlıyor. Kucağıma aldığımda ayaklarını yay gibi geriyor üzerime tırmanmaya çalışıyor gibi hareketler yapıyor kendini yoluyor resmen agliyor ozellikle yatırırsam cok agliyor dilini surekli dışarı cikariyor kusar gibi yapiyor. Kucakta daha rahat. Yatirinca ağzından köpük yapiyor ya da garip sesler cikariyor o esnada kucağıma alıp sırtına vurup gazi çıkarsa hemen uyuyor kucağımda ya da azda olsa kusarsa hemen sızıyor yerinde. Bu arada fışkırır tarzda kusmasi yok kilo alımı cok iyi hatta doktor fazla bile dedi. Bağırsak gazından ziyade mide gazının bebegimi daha rahatsız ettiğini düşünmeye basladim. Emerken birden memeyi cikariyor sonra tekrar yakalıyor ikiniyor sürekli çok hıçkırık tutuyor bazen emerken boğulacak gibi oluyor öksürüyor. Benim de sütüm biraz tazyikli sanirim sağmayi dusunuyorum artık vermeden. Üst gazı cok zor çıkıyor bayağı kucagimda tutuyorum ama yok cıkaramadan yatırırsam bunlari yaşıyoruz. Doktoru relactaz yerine bu sefer mommys bils verdi. İşe yarayacak mi bakacağım. Kolik gibi her gun ayni saatte dindirelemez krizleri yok aslinda bazen sabah bazen gece ağlıyor ama kriz olayı şimdiye kadar 3 kez yaşadık onda da yine cok uzun sürmeden sakinliyor simdi benim bebegim kolik mi reflusu mu var anlamadım.