GizemUral
Anne sutu alan Bebeginde süt alerjisi olan varmı hanımlar kesin tanısı konulan? Ne belirtileri vardi bebeginizin ve nasil tani koyuldu?
Aeifelif
Bnim bebegim butun vucudu kirmizi sivilce gibi oldu 1 gun sut icmedim duzeldi
ikos58
[bilinmeyen] ne gıbı belırtılerınız var
ikos58
[bilinmeyen] bızdede oldugunu dusunuyordum ben fakat sut alerjısı degıl ama laktoz ıntoleransı varmıs
Belırtıler bırbırıne benzıyor ıste. Alnında kafasında kızarıklıklar oluyor mu
Berrak
Bizede dr süt alerjisinden şüphelendi 1 bucuk aydır diyet yapıyorum(süt ve süt ürünleri kuruyemişler tahin ve dana eti)
Belirtiler;
Kusma
Yeşil mukuslu kaka
Kaş ve kulak arkasında egzama
Ama bu süt alerjisini kesin kılmıyormus,acıkcası diyetle cokta düzelmedi bizde bu hafta cocuk gastroentorolojisine gidicez.
Hilal811
Berrak doktora gittinizde burda bizede bilgi verirseniz sevinirim
Berrak
[bilinmeyen] tek basına yeterli degil baska belirtiler varmı
Berrak
Berrak
[bilinmeyen] valla aslında kesinleşemiyor cok kucuk oldugu icin testler güvenli degil,diyet yapıp deniyosun ama düzelmeyebiliyo,tıbbın caresiz kaldıgı bibölümde bu bence
Berrak
[bilinmeyen] valla aslında kesinleşemiyor cok kucuk oldugu icin testler güvenli degil,diyet yapıp deniyosun ama düzelmeyebiliyo,tıbbın caresiz kaldıgı bibölümde bu bence
ikos58
[bilinmeyen] bızde konak yada kakada mukus yok. Ama yuzunde kafasında sureklı kıZarıklıklar oluyor bır saat sonra kendılıgınden gecıyor bır kac saat sonra tekrar oluyor mesela sureklı dongu. Kolık bır bebek oldugu ıcın bız gazını sancılarını hep ona baglıyordk ama bu durumla alakalıymıs. Relactaz kullanıyrm nerdeyse 5 aydır evet gazı azaldı ama kızarıklıklar gecmıyor
Eseselif
Bizim de 2 aylıkken süt alerjisi dediler sikayetimiz kakada mukus,kan ve kilo alamamasiydi. 4 ay diyet yaptım ve kilo almaya başladı ayrıca kan ve mukusta yavaş yavaş kayboldu şimdi ben diyeti biraz açtım dr geçmiş olabileceğini söyledi 15 gündür deniyorum çok şükür şimdilik bir sıkıntı yok rabbim bütün bebelerimize şifa versin 🙏😊
eylullbilginn
[bilinmeyen] kakada kan süt alerjisinin en büyük göstergesi olarak kabul ediliyor canım bir doktora götürüp göstermende fayda var
Nillerd
Bende 20 gündür diyet yapıyorum ara ara kan geliyo ama tırnak ucu kadar. Mukus hiç azalmadı. Konak veya kızarıklık yok. Acaba boşuna mı yapıyorum diyeti. Doktor sadece diyeti 2 ay yap dedi. Dediğiniz gibi yetersiz kalıyorlar. Daha doğrusu anne sütüyle beslenen bebekler için yetersiz kalıyor doktorlar.
GizemUral
Kizlar benim oglumun kilo aliminda problem yok dogdugundan beri kusuyor ve kakasi surekli degisiyor bazrn yesil bazen sari bazen sulu bazen pütürlü ama genellikle mukuslu , huzursuzlugu gaz sancisi yok rahatca gazini alttan ustten cikartabiliyor kakasinds kan gormustum hemen doktora gittim ve makatinda yogun catlaklar vardi krem verdi 2 haftadir kanda yok ama mukus var alerjimidir ki bu
arzu_duru
Merhaba kızlar bebegim 44 günlük buradaki forumları takip ettiğim için kakasının mukuslu oldudgunu yeni farkettim ilk bebegim tecrübesizlgimden sanırım:( dr a götürdüm bagırsak enfeksiyonu olabilir dedi test yaptı 4-5 lökosit göründü kan yok,biogai prebiyotik kullanıyorum dr um arttır biogai günde iki sefer 5 damla yap gecmezse antibiyotik vericem dedi başına gelen var mı bana yardımcı olurmusunuz cok üzgünüm😰😰 bu arada kilo alımı da iyi bazen yeşile dönüyor kaka
Eseselif
[bilinmeyen] olabilir canım biz de o şikayetle gittik özellikle kan