zeynepasel991_ siz kizdikca ağlamalar artacak siz ağlamasın diye cabaladikca ağlamalar artacak artık bunu ilgiyi üzerine çekmek için bir yöntem olarak bellemis bunu değiştirmeniz lazım çok zor mesakatli bir surec bebeklerim ikiz malesef ikisinde de o aylarda başladı 16. Ayda fark edip çözdüm hala ara sıra devam eder öncelikle neden ağlıyor diyelim siz yemek yapıyorsunuz kucağa gelmek istedi ağlıyor yere göz hizasına inin sakinlesmesini bekleyin öylece sarilabilirsiniz falan ama kucaginiza almayın ben şu an yemek yapmaliyim istersen oturup beni izle istersen içerde oyuncaklarinla oyna şimdi yemek yapmaya donuyorum deyin ve dönün aglamaya geri başlayacak dozu arttiracak içerden oyuncaklarını getirebilirsin deyin isinizi birakmadan, diyelim oynuyorsunuz ve ağladı ağlayınca seni anlayamam oyundan sikildiysan başka bir şey yapabilirsin ben bekliyorum burda seni deyin ağlar sızlar sonra ya başka bir şey yapar yada kucağınıza gelip oturur sakinleşir sizde tekrar sorarsınız ne yapmak istersin ağlamadan şöyle diye dışarı çıktınız bebek arabasında ağlıyor mu etrafı izleyebilirsin ama bebek arabasindan inemezsin diye güzelce konuşup devam edin ağlayacak ama susacak hep sakin güzel dille kısa konuşup sevkatli olun sakinlesmeden işinize veya başka bir şeye yoneltmeyin ve en önemlisi ağlayarak bir şey istediğinde göz hizasına inip ağlayarak söylediğinde anlayamam deyip sadece bekleyin ağlaması geçsin ne istiyorsun diye sorun aglarak istediği hiç bir şeyi yapmayın