Evet 4 kere mastit olmuş biri olarak yazıyorum 😁😁 2 kere apse boşaltıldı iğne ile tekrar olursam cerrahi işlem olacak. Kültür ve sitoloji taramasıda yapıldı. Bilgi isteyen olursa onlarıda aktarırım 😇
öncelikle ilk olarak en iyi şey emzirmek ( benim kız emmediği için 4 kere oldum) emmiyor ise sağmadan önce sıcak kompres bu sıcak suda memeyi bekletmekte olabilir süt kanallarının açılması için olmazsa olmaz sağdıktan sonra da soğuk kompres tekrar kanalların toparlanması ve ağrının azalması için
Meme ucu bakımı içinde mutlaka karbonatlı su ile sil her emzirme veya sağım sonrası çünkü sütte enfeksiyon yapabiliyormuş
Temizledikten sonra kakao yağı var ve imkanlar dahilinde ise sür ve gümüş kapak vs yerine göğüs pedi kullan canım seçtiğin sütyen türü de çok önemli mutlaka göğsü toparlayacak aşağı sarkıtmayacak şekilde giyinmen gerekiyor
Şimdi madem bu kadar biliyorsun neden 4 kez oldun derseniz bunların hepsi emek ve zaman isteyen şeyler çocuğunuz emmez ise 4 aylık bebe ile bu rutinleri yapmak çok zor oluyor ve tekrar tekrar mastit oluyorsunuz 🫠
Umarım tez zamanda iyileşirsin🤲❤️
busraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa