karelsmom_ Bebeğim 56 günlük 2 ayını doldurmak üzere doğduğundan beri gece gündüz fark etmez 30-40 dakika da bir uyanıp emmek istiyordu son iki haftadır gündüzleri 30-40 dakika uyuyor uyanıyor gece de saat başı uyanıp emiyor gündüz emzirmekten kalan zamanda hemen işlerimi yapıyorum gece de saat başı kalktığım için hiç uyku uyuyamıyorum sabah da 5-6 gibi uyanıp 9-10’a kadar uyumuyor çok yoruldum ben mi hata yapıyorum bir yerde bebeğim neden uzun süreli uyumuyor olabilir uzun uyuması için yapabileceğim bir şey var mı tavsiyeleriniz nelerdir
mero4001 karelsmom_ bu kadar sık emmesi bana fazla geldi niyese karnı doymuyor olabilirmi genelde aç bebek uyumaz
eminegzel karelsmom_ yani biraz emme sıklığı fazla gibi genelde o aylarda bebekler daha çok uyur çevreyi tam olarak kesfedemegi için. Benim kızım 2. Aya kadar sürekli uyurdu ben kaldırıp emzirirdim. 2 aydan sonra uykuya direnç var ama hala emme sıklığı normaldir. Kaç kilo doğdu şuan kaç kilo . Kilo alımıniz hakkinda doktorunuz ne diyor
mommyboy karelsmom_ benimde 57 günlük aynı şeyleri yaşıyoruz genel olarak. Gece için 9 dan sonra ışığı kapatıp sessiz ortamda hiç konuşmadan emzirip yatıyorum oda alıştı büyük ihtimalle bazen 3 bazen 5 saat uyuyor eğer kısa uyuyorsa gaz sıcaklık vs gibi sorunları oluyor. Güzdüzleri bizimde 30 40 dk hatta bazen 5 10 dk uyuyor çok zor dalıyor emzşrmeden sonra uyku arkadaşıyla ve emzikle destekliyorum biraz daha uzuyo uyku süresi İnşallah yavaş yavaş bi düzene otururuz normal sanırım şuan 8.haftada uyku gerirlemesi oluyormuş çıkamadık herhalde :))
aydint O kadar aylık bebekten bu beklenir yani yapacak bişey yok büyümesini beklemem tek çözüm,ona göre şekil alacaksınız mecbur, karnı doyuyosa uyumamasının tek nedeni canı istemiyodur
karelsmom_ mero4001 gelişimi normal gidiyordu son kontrolde ama bilmiyorum fazla emdiği için normali yakalıyor belki diye düşünüyorum
mero4001 karelsmom_ evet olabilir canım sık emdiği için ama bu şekilde uyku düzeni oturması çok zor ve ilerde hepte bu sekilde düzeni oturursa baya sıkıntı yaşarsın sütünü sağıp miktarına akış hızına bak derim az çok anlarsin bence
karelsmom_ mero4001 daha önce sağdığımda bebeğim emdikten sonra sağıyordum az çıkıyordu akışı da damla damla hep
karelsmom_ eminegzel 3.6 doğdu geçen hafta 5 kiloydu doktor normal dedi beslenmesi ile ilgili bir şey söylemedi
mero4001 karelsmom_ tam doyuma ulaşmıyor olabilir bu şekilde sürekli uyanmaya devam ederse bu rutini olur bende benzer sorun yaşadım bir ara mama verdim hemde anne sütü o şekilde yönetim süreci açıkçası uykularida düzeldi gündüz ilerde sorun yasarsiniz rutine oturtun derim
eminegzel karelsmom_ yenidoğandan kalma bir alışkanlık olabilir. O dönemlerde sık emziriyorduk . Aç olduğu için değildir bence. Bir de 2 aylıkken benimde kızım uykuya direnirdi uyumamak için ağlardı bak o hala devam ediyor . 😂
karelsmom_ mommyboy maşallah gece uykularımız uzasa da yeter bana inşallah dediğiniz gibi yavaş yavaş bi düzene oturur
asliefe1 Merhaba uykuları düzene girdi mi bebeişlerinizin neler yaptınız benim bebeğimde 2 buçuk aylık uykuya çok direniyor normalde emiyor ama mama verince hemen uyuyor açlıktan mı acaba uyumaması
buselahmet asliefe1 bugun 58 gün bizim de ve dediğiniz gibi sabah 6-7 gibi uyanıyor ve zor uyuyor geri. Gün içinde de uykusu olsa da direniyor. Aksam 7 den 12-1 e kadar ağlıyor ve normalde 4 saat uyuyordu gece aralıksız su an 2 saat zor uyuyor. Ama bizde süt alerjisi de var galiba 1 ay diyet yapacağım
buselahmet asliefe1 kilosu da şu ana kadar ileriden gitti hep doktor alerjiden de olur dedi ama bilemiyorum. Bazen 5 kişi zor uyutuyoruz