Ebrucesur bebeğinize iyilik yapmak istiyorsanız bir ay daha sabredip son ayını formül süt ile tamamlamanız yani o acemiliği bende yaptım kabız oldu bebeğim öyle bi kabız oldu ki makatı kanadı zeytinyağı vermeme rağmen hemde. Bende ek gıda için 1 ay daha bekledim. 6 aylık olduğunda da aptamilin sütlü pirinçli kaşık mamasını vererek başlattı doktorumuz yaklaşık 7 gün boyunca günde bir kez onu verdim sindirimsel olarak artık hazır olduğunu anladığım zamanda keçi sütünden yoğurt mayaladım onu verdim sonra bi kaç gün sonra havucu pişirip verdim bi kaç günün ardından da patatesi verdim sonra bunların ikisini bir buharda pişirdim kıvam alması için içerisine anne sütü ekledim hafif çorba gibi oldu onu yemişti. Daha sonra balkabağı denedim onuda yemişti. Muz, elma, armut bunları ezip verdim önce tek tek sonra kimi zaman yoğurduna karıştırdım kimi zamanda iki meyveyi bir karıştırıp verdim. Şu an bebeğim 7 ay 8 günlük. Tarhana çorbası veriyorum içerisine kemikli et suyu ve peynir altı suyu ekleyerek veriyorum. Tam pirinç unu, yulaf unu, irmik ve tam buğday unlarından sırasıyla her gün ayrı ayrı muhallebiler yapıyorum içerisine elma armut üzüm pekmezi ekliyorum veriyorum. Şu an bi düzen oturttuk sabah saat 10:30da kahvaltı yaptırıyorum keçi sütünden yaptığım lor peyniri yumurta sarısının yarısından biraz az parçası pekmez rondodan çektiğim tam buğday unundan ekmek içinden karıştırıp veriyorum öğleden sonra saat 3te çorba veya sebze püresi yapıp veriyorum akşam 7de keçi yoğurdu veriyorum bazen içerisine meyvede ekliyorum akşam yatarkende aptamilin tahıllı kaşık mamasından veya kendim hazırladığım muhallebiden veriyorum doktorumuz bize bu şekilde bi yön çizdi sizin doktorunuz ne tavsiye etti size